Jaunųjų žurnalistų konferencija

Mokyklų laikraščiai pagyvina moksleivių gyvenimą, jaunuoliai turi galimybę realizuoti pirmuosius kūrybinius bandymus. Prienų rajone yra ne viena mokykla, turinti mokyklinį leidinį. Džiugu, kad jaunieji žurnalistai neapsiriboja tik savo mokyklos gyvenimu, o bando – kaip tikri žurnalistai – žvelgti giliau ir plačiau, siekti kokybės, ieškoti idėjų ir nebijo kreiptis patarimų į profesionalus.

Praėjus dvejiems metams po pirmosios rajono mokyklinių laikraščių leidėjų konferencijos, kuri buvo organizuota Kunigiškių pagrindinės mokyklos iniciatyva, antroji konferencija įvyko gruodžio 14 d. Prienų „Žiburio“ gimnazijoje. Konferenciją „Mokyklos laikraštis rašo…“ organizavo gimnazijos laikraščio „Salve“ komanda ir koordinatorė mokytoja Levutė Karčiauskienė bei Prienų švietimo centras.

Į jauniesiems žurnalistams skirtą renginį atvyko Balbieriškio pagrindinės mokyklos Kunigiškių pagrindinio ugdymo skyriaus, Prienų „Revuonos“ vidurinės mokyklos ir „Ąžuolo“ progimnazijos jaunieji žurnalistai, Švietimo centro ir rajono laikraščių atstovai.

Šis jauniesiems žurnalistams skirtas renginys buvo organizuotas dėl kelių  priežasčių. Anot „Žiburio“ gimnazijos lietuvių kalbos mokytojos L. Karčiauskienės, mokyklinių laikraščių žurnalistai labai daug rašo apie kitus, džiaugiasi mokyklų pasiekimais, olimpiadininkais, ekskursijomis, renginiais ir begale kitų dalykų, o apie juos niekas nerašo. Taigi vienas iš konferencijos tikslų buvo pakalbinti pačius jaunuosius žurnalistus, paskatinti juos pasidalyti laikraštėlių leidimo patirtimi, pasimokyti vieniems iš kitų. Be to, norėjosi tęsti šią gražią kunigiškiečių pradėtą tradiciją.

Konferencijos metu kiekviena leidėjų komanda turėjo atlikti kūrybines užduotis, vėliau parengė trumpus pranešimus, pristatė savuosius leidinius, papasakojo, kuo jie ypatingi, išskirtiniai.

Vis tik žurnalistika – subtili sritis, turinti savo dėsnius, taisykles, kuriuos reikia išmanyti. Todėl į savo konferenciją jaunieji žurnalistai pasikvietė rajono laikraščių atstovus, kurie pasidalino savo patirtimi ir mintimis, koks turėtų būti tikrasis žurnalistas, kokie jo tikslai ir misija. Kalbėjo apie informacijos operatyvumą ir objektyvumą, atsakė į mokyklinių leidinių atstovų klausimus. Itin vertingos turėjo būti žurnalisto profesionalo mintys apie spaudos leidinių rengimo ypatumus. Daugeliu naudingų patarimų, reikia manyti, ateityje pasinaudos mokyklinių laikraščių leidėjai.

Konferencijos pabaigoje buvo priimta rezoliucija. Mokyklinių laikraščių leidėjai įsipareigojo bendradarbiauti ne tik tarpusavyje, bet ir su rajono spauda įvairiomis formomis: rengdami projektus, organizuodami geriausio mokyklinio leidinio, geriausių straipsnių, jaunųjų žurnalistų rinkimus ir apdovanojimus.

Už dalyvavimą rajono mokyklinių laikraščių konferencijoje Švietimo centro metodininkė Oksana Radzilavičienė įteikė Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus padėkos raštus Balbieriškio pagrindinės mokyklos Kunigiškių pagrindinio ugdymo skyriaus laikraščio „Atžalynas“ leidėjų komandai ir vadovei Ritai Šalčiūtei, „Revuonos“ vidurinės mokyklos laikraščio „Revuona“, „Žiburio“ gimnazijos laikraščio „Salve“, „Ąžuolo“ progimnazijos laikraščio pradinukams „Ąžuoliukas“ leidėjų komandoms, renginio iniciatoriams, organizatoriams bei rajoninių laikraščių redakcijoms.  

Roma Sinkevičiūtė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close