Į tris Lietuvos kariuomenės dalinius atvyko kiek daugiau nei 460 karių

Per priešpaskutinę šių metų šaukimo bangą, lapkričio 24 dieną, į tris Lietuvos kariuomenės dalinius atvyko kiek daugiau nei 460 karių. Kariuomenės naujokus vakar priėmė Lietuvos kariuomenės daliniai – Juozo Vitkaus inžinerijos ir Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos batalionai bei Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokamasis pulkas.

Inžinerijos batalione Kaune devynių mėnesių privalomąja pradinę karo tarnybą pradėjo beveik 200 karių, tokios pačios trukmės tarnybą Artilerijos batalione Rukloje pradėjo 158 jaunuoliai.

Į Rukloje įsikūrusį Mokomąjį pulką atvyko 105 kariai, kurie šiame dalinyje tarnaus tris bazinio karinio rengimo mėnesius, o likusius šešis – kolektyvinio rengimo – mėnesius savo pačių dar registruojantis tarnybai pasirinktuose daliniuose – Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ žvalgybos, ryšių ir štabo kuopose Rukloje bei Sausumos pajėgų Štabo ryšių kuopoje Vilniuje.

Šiuo metu Lietuvos kariuomenėje nuolatinę privalomąją pradinę tarnybą jau yra pradėję per 2 tūkst. karių. Visi jie šį tarnybos būdą pasirinko savo noru arba patekę į šaukimo sąrašus pareiškė norą ją atlikti pirmumo tvarka.

Paskutinieji šiais metais nuolatinės privalomosios pradinės tarnybos kariai į batalionus atvyks gruodžio viduryje.
Iš viso 2015 m. devynių mėnesių nuolatinę pradinę karo tarnybą pradės 3 tūkst. karių. Baigę ją jaunuoliai galės siekti karjeros Lietuvos kariuomenėje arba jie bus įrašyti į kariuomenės parengto personalo rezervą.

KAM
Nuotrauka: vyr. srž. Dainiaus Kalikausko

sauktiniu pirma diena batalione nuotr. aut. vyr. srz. Dainius Kalikauskas (9)

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close