„Piešiam“ finale triumfavo Trakų, Klaipėdos, Kyviškių ir Želvos jaunieji dailininkai

Šiandien nuaidėjo aplodismentai, sveikinantys nacionalinio vaikų dailės darbų konkurso „Piešiam“ nugalėtojus. Vertingi prizai – kruizas į Stokholmą ir kelionė į Rygą – atiteko keturiems pirmųjų vietų nugalėtojams. Visi finalo dalyviai darbus piešė vienu metu – susirinkę Vilniuje, Nacionalinėje dailės galerijoje.

Finalo dalyviai buvo suskirstyti į keturias amžiaus grupes ir turėjo nupiešti darbus tema, kurią sužinojo tik atvykę į finalą. Šių metų konkurso finalo tema – „Mano Kalėdos“. Dailininkai kūrybines idėjas turėjo įgyvendinti per 1,5 valandos. Jų darbus vertino dailės pedagogų ir ekspertų komanda.

Pirmos grupės I vieta atiteko Trakų lopšelio-darželio „Ežerėlis“ auklėtiniui Vilmantui Arlauskui (6 m., pedagogė Asta Naruševičienė). Antroje grupėje I vietą laimėjo Klaipėdos jaunimo centro dizaino studijos „Kukutis“ auklėtinė Elzė Kalcaitė (9 m., pedagogė Renata Sondaitė). Trečios grupės I vietos laimėtoja – Vilniaus rajono Kyviškių pagrindinės mokyklos auklėtinė Ivona Gilevska (14 m., pedagogė Dovilė Blažytė-Vanagienė). Ketvirtoje, vyriausiųjų dalyvių, grupėje pirmą vietą laimėjo Ukmergės rajono Želvos gimnazijos auklėtinis Jonas Lukša (17 m., pedagogė Jolita Grigucevičienė).

Finale dalyvavo 42 dailininkai iš skirtingų Lietuvos miestų ir miestelių ugdymo įstaigų. Į finalą dalyviai pateko atsiuntę darbus I konkurso etapui ir įveikę daugiau kaip 2 000 konkurentų. Visi finalo dalyviai buvo apdovanoti konkurso organizatoriaus „Biuro pasaulis“ ir „Colorina kids“ prizais. Pirmųjų vietų laimėtojai dovanų gavo „Tallink“ kruizinę kelionę iš Rygos į Stokholmą ir atgal. Kiekvienas laimėtojas galės pasikviesti dar tris asmenis. Iki Rygos ir atgal nugalėtojus ir jų artimuosius veš „Lux Express“.

Pirmosios vietos nugalėtoja Elzė Kalcaitė iš Klaipėdos sakė nesitikėjusi laimėti, nes labai nudžiugo vien patekusi į finalą. Į laimėtą kelionę moksleivė vyks kartu su kitais šeimos nariais. Po konkurso finalo kalbintas Elzės tėtis sakė tikintis, kad šis laimėjimas paskatins moksleivę ir toliau kurti bei domėtis menu.

Pasak konkurso idėjos autoriaus Artūro Tumino, bendrovės „Biuro pasaulis“ generalinio direktoriaus, buvo džiugu matyti, su kokiu susikaupimu ir atsidavimu dirbo finalo dalyviai: „Vien toks atsakingas požiūris į tapybą yra didelis laimėjimas kiekvienam konkurso dalyviui.“

Viena iš finalo komisijos narių dailės mokytoja ekspertė Živilija Šimelevičienė reziumuodama visus finale nutapytus darbus pasidžiaugė, kad vaikai piešdami neįprastoje ir didingoje aplinkoje – Nacionalinėje dailės galerijoje – sugebėjo darbuose panaudoti įvairias technikas: „Mažyliai sužavėjo nuoširdumu, o vyresnieji – filosofiniais temos „Mano Kalėdos“ apibendrinimais.“

Konkursą organizuoja raštinės, biuro ir kompiuterinės technikos bei verslo dovanų prekybos bendrovė „Biuro pasaulis“, Dailės mokytojų asociacija, dažų ir kitų dailės reikmenų gamintoja „Colorino kids“.

Piesiam 2015 finalas (2)

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close