Birštono vienkiemio bendruomenė turi savo logotipą

Gruodžio 19 dieną Birštono vienkiemio darželyje-mokykloje vyko renginys, kurio metu buvo pagerbti ir apdovanoti Birštono vienkiemio bendruomenės logotipo konkurso dalyviai. Pasveikinti respublikinio konkurso prizininkės Simonos Brūzgaitės atvyko bendruomenės pirmininkas Vytas Kederys ir seniūnijos socialinė darbuotoja Lina Kamarauskienė.

Spalio mėnesio pabaigoje Žemės ūkio ministerijos programa „LEADER“ ir žemdirbių mokymo metodikos centras kaimo vietovėse gyvenančius bendrojo lavinimo mokyklų moksleivius ir profesinio mokymo įstaigų, rengiančių žemės ūkio ir kaimo plėtros specialistus, pakvietė dalyvauti respublikiniame kaimo vaikų ir jaunimo konkurse „Po tėviškės dangum 2012″. Konkurso tema buvo „Kaimo bendruomenės ženklas mano akimis”. Organizatoriai kvietė dalyvius sukurti kaimo bendruomenės ženklą (logotipą), kuris įkūnytų kaimo bendruomenės dvasią ir išskirtų ją iš kitų. Paraginti Birštono vienkiemio bendruomenės pirmininko Vyto Kederio,  Birštono policijos komisariato atstovės Mildos Vokietaitytės, Birštono savivaldybės socialinių reikalų ir vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistės Linos Kamarauskienės, pritariant mokytojams, nutarė jame dalyvauti ir Birštono vienkiemio darželio-mokyklos mokinukai.

Daugeliui vaikų buvo žinoma, kad kaimo bendruomenių veiklos tikslas yra gerinti vietos gyventojų gyvenimo sąlygas, skatinti organizuoti ir patiems aktyviai dalyvauti kultūriniuose ir sporto renginiuose. Taip pat bendruomenės užsiima aplinkos tvarkymu, rūpinasi vaikų ir jaunimo laisvalaikio užimtumu, kaimo infrastruktūros gerinimu, gyventojų švietimu, kaimo socialinių problemų sprendimu, atstovauja gyventojams valdžios institucijose ir kt.

Kaip pasakojo Birštono vienkiemio bendruomenės pirmininkas V. Kederys, mokiniai, ruošdamiesi kūrybiniam darbui, apsilankė Birštono seniūnijos salėje, pasitikrino ir papildė savo žinias apie bendruomenę, jos veiklą, ne vienas pasidžiaugė dalyvavęs bendruomenės renginiuose ir kitoje veikloje. Keletą patarimų dėl logotipo kūrimo mokiniams pateikė buvusi Birštono vienkiemio darželio mokyklos mokinė Asta Kavaliauskaitė.

Mokiniai nustebino savo iniciatyva, kūrybiškumu, ir, žinoma, piešinių gausa. Piešiniai lapkričio 20 d. buvo pateikti konkurso organizatoriams. Aštuntus metus Programos „Leader“ ir žemdirbių mokymo metodikos centro organizuojamas konkursas jau tapo tradiciniu renginiu, sulaukiančiu daug dalyvių. Konkursas šiais metais sulaukė ypač didelio susidomėjimo – pateikti 568 darbai, iš jų 9 iš Birštono vienkiemio.

Visi konkursui pateikti darbai buvo paskelbti interneto socialinio tinklo „Facebook“ profilyje „Respublikinis kaimo vaikų ir jaunimo konkursas „Po tėviškės dangum 2012“. V. Kederys džiaugėsi, kad Birštono vienkiemio darželio-mokyklos mokinių darbai sulaukė itin gausaus socialinio tinklo „Facebook“ lankytojų  palaikymo. Dalyvavimas konkurse – ne vien konkurso nugalėtojo titulo troškimas. Tai siekimas glaudesnio ryšio ir susikalbėjimo tarp kartų, savo gimtojo krašto pažinimas bei garsinimas.

 Gruodžio 12 d. Žemės ūkio ministerijoje įvyko respublikinio kaimo vaikų ir jaunimo konkurso „Po tėviškės dangum 2012″ nugalėtojų apdovanojimo renginys. Buvo paskelbta 14 geriausių darbų. III vieta 1-4 klasių amžiaus grupėje atiteko Birštono vienkiemio darželio mokyklos 3 klasės mokinei Simonai Brūzgaitei. Simonai įteikta Žemės ūkio ministro padėka ir piniginis prizas.

Bendruomenės pirmininkas sakė, kad dabar Birštono vienkiemio bendruomenė nugalėtojos sukurtą logotipą naudos kaip bendruomenės ženklą. Visiems konkurse dalyvavusiems Birštono vienkiemio darželio-mokyklos mokiniams Birštono vienkiemio bendruomenės pirmininkas Vytas Kederys įteikė padėkas už Birštono vienkiemio bendruomenės logotipo kūrimą ir aktyvų dalyvavimą konkurse „Po tėviškės dangum 2012“, kurios pažymėtos bendruomenės logotipu, ir, kaip buvo žadėta, saldų prizą.

Birštono vienkiemio darželio-mokyklos mokinių darbai bus eksponuojami Birštono vienkiemio seniūnijos salėje2013 m. sausio  4 d.

 

Parengta pagal Birštono vienkiemio bendruomenės informaciją

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close