Gérald Sibleyras VĖJAS TOPOLIŲ VIRŠŪNĖSE /dviejų dalių spektaklis – tragikomedija/

Režisierius – Rolandas ATKOČIŪNAS; Scenografė – Kotryna DAUJOTAITĖ

Kompozitorius – Vidmantas BARTULIS;

Vaidmenis kuria aktoriai: Liubomiras LAUCEVIČIUS, Albinas KĖLERIS, Petras VENSLOVAS

Gérald Sibleyras – šiuolaikinis prancūzų dramaturgas ir scenaristas. Pjesė „Vėjas topolių viršūnėse“ (iš prancūzų k. vertė Petras Kimbrys) pelnė jam Moljero bei Lorenco Olivjė premijas „Geriausios komedijos“ nominacijose. Ji išversta į daugiau nei 15 kalbų ir statoma įvairiose pasaulio scenose.

„Vėjas topolių viršūnėse“ – tai spektaklis apie svajones, apie žmogaus kovą su savo baimėmis, vienatvės pajautomis ir išsivadavimą iš jų.

Pjesėje pasakojama apie tris karo veteranus, gyvenančius karo veteranų prieglaudoje. Jie dar Pirmojo pasaulinio karo veteranai, kas suteikia pjesei tam tikro absurdo bei teatrinio sąlygotumo.

Trijų keistuolių gyvenimo istorija – trys gražūs portretai žmonių, kurie nesutinka būti „užrakinti“ net prieš mirtį… Jų autoironija negailestinga, o svajonės naivios: pabėgti kartą ir visiems laikams kur topoliai, kur vėjas… . Keliaujantys žmonės iš niekur į niekur. Jie svajoja apie tai, kas nebegali įvykti ir kasdien susirenka terasoje, kaip Beketo pjesės veikėjai prie nudžiūvusio medžio, suprasdami, kad kiekvieno jų, o ir mūsų, ateityje – amžinybė. Tačiau nei jie patys, nei autorius jų neapverkia. Atvirkščiai – juokas yra pjesės variklis. Tai žaidimas, kurį jie žaidžia su malonumu, azartu ir bendrumo jausmu.

„…Spektaklyje visu gražumu atsiskleidžia trys sukriošusio vyriško infantilizmo hipostazės – buvęs elitinis mamytės sūnelis, buvęs kovinių veiksmų po moterų sijonais herojus ir buvęs kariaujantis pacifistas hipis. Aktoriai sugeba suderinti ir savo meistriškus įgūdžius, ir artistinės patirties šleifą, kuris puikiai susipina su jų išgyventos gyvenimiškos patirties turtais. Scenoje stebime tris ryškias asmenybes, kurios be ypatingų išlygų nusipelnė „žvaigždžių” titulo. Stebėdama juos, publika ne leipsta juokais – ji džiaugiasi“ – teatro kritiko Juliaus Lozoraičio mintys po premjeros Vilniaus mažajame teatre („Menų faktūra“ 2013 10 21)

TEATRO PROJEKTAI spektaklioVėjas topolių viršūnėse“ kūrėjai apdovanoti 2014 m. „Fortūnos“ diplomais.

 

2014m. kūrybinei trupei TEATRO PROJEKTAI suteiktas profesionalaus scenos meno – teatro statusas

Įsimintiniausi darbai:

§ IDIOTO MIŠIOS – spektaklis, pagal F.Dostojevskio romaną „IDIOTAS“

Režisierius – R. Atkočiūnas, kompozitorius – A. Jasenka, dailininkas – A. Šimonis;

Aktoriai: P. Venslovas (Myškinas); M. Žiemelytė (N. Filipovna), V. Anužis (Rogožinas), S. Šidlauskas (Gania). Spektaklis pristatytas tarptautiniuose festivaliuose: Stambule (Turkija), Taline (Estija).

§ TEATRALAS – spektaklis pagal Thomas Bernhard pjesę.

Režisierius – S. Jačėnas, dailininkas – A. Kavaliauskas;

Aktoriai: R. Šimukauskas (Feručis), P.Venslovas (Bruskonas)

§ IR ŠVIESA, IR TIESA – Gedimino Jankaus pjesės sceninė adaptacija

Režisierius – P. Venslovas, kompozitorius – M. Urbaitis.

Aktoriai: G. Adomaitis, H. Savickis, J. Onaitytė, V. Grigaitytė, G. Simonaitytė, D. Svobonas

§ MARMURAS arba PI ER KVADRATU – spektaklis Josifo Brodskio pjesės motyvais

Režisierius ir dailininkas – A. Šimonis, kompozitorius – A. Jasenka.

Aktoriai: V. Anužis (Publijus). P. Venslovas (Tulijus).

 

Gruodžio 7 d. (pirmadienį), 19:00 val.

Birštono kultūros centre

Bilietus galima įsigyti:

Birštono kultūros centro kasoje;

Internetu: BILIETAI LT www.bilietai.lt

Bilietų kainos: 6.00 EUR, 8.00 EUR

Vejas 1024x768 birztonas

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close