Modernus prietaisas gelbsti bėdoje ir taupo gyventojų pinigus

Daugiabučių namų priežiūrą Birštone vykdanti įmonė „Nemuno būstas“, dirbanti pagal Pastatų priežiūros standartą, savo veikloje naudoja visą arsenalą šiuolaikiškų, itin modernių namo priežiūros priemonių. Viena jų – vaizdo inspektavimo kamera, kuri padeda aptikti net giliausiai pasislėpusius gedimus.

Pagrindinis šio prietaiso privalumas yra tas, jog galima greitai ir itin tiksliai nustatyti, kurioje vamzdyno vietoje atsirado gedimas ar užsikimšimas, ir šią problemą lokalizuoti. Nė viena kita namo priežiūros įmonė Birštone tokios įrangos neturi ir nenaudoja.

„Dažnai pasitaiko, kad gyventojai nuolat kviečia avarinę tarnybą, kad išvalytų užsikimšusius vamzdžius, o pastaroji niekaip neranda tikslios užsikimšimo vietos. Naudojat vaizdo kamerą galima tiksliai nustatyti vietą, kurioje yra pažeistas vamzdis. Kai nustatoma tiksli gedimo vieta, galima greitai pakeisti tik tą dalį vamzdžio, kuris yra užsikimšęs. Vadinasi, nereikia keisti didesnės vamzdžio atkarpos, kas yra ženkliai brangiau“, – sako bendrovės „Nemuno būstas“ direktorė Jolanta Volteraitytė.

Anot specialistų, ši vaizdo kamera daugiabučiuose namuose naudojama tada, kai dažnai kartojasi avarinės tarnybos iškvietimai dėl vamzdynų užsikimšimų arba sutrikusio vėdinimo. Mat su moderniu prietaisu galima prasibrauti ir į ventiliacijos šachtas ar kitas sunkiai prieinamas vietas ir išsiaiškinti gedimo priežastis. Be to, prietaisu galima tirti iki 30 metrų ilgio vamzdžius, o jų turinį fotografuoti spalvotai.

J.Volteraitytės teigimu, jei „Nemuno būstas“ neturėtų specialios vaizdo kameros, užtruktų ne tik vamzdynų užsikimšimų vietų nustatymas, bet ir didėtų išlaidos gyventojams. Mat daugiabučio prižiūrėtojai, atvykę ieškoti problemos židinio, turėtų kone spėlioti, kur yra gedimas. Tokiais atvejais paprastai keičiama didelė vamzdžio atkarpa. Tai reiškia, kad namo gyventojai turi už tai susimokėti. Tuo metu naudojant vaizdo kamerą, viskas atliekama greičiau, o remontas kainuoja pigiau.

„Birštone jau buvo keli atvejai, kai gyventojai nuolat kvietė skundėsi dėl užsikimšusių vamzdynų. Jei nebūtume turėję vaizdo kameros, negalėtume operatyviai išsiaiškinti, kur konkrečiai jie užsikimšę. O dabar viską atlikome per keletą valandų. Gyventojai laimingi, o svarbiausia – jiems nereikėjo brangiai mokėti už remontą“, – džiaugėsi J.Volteraitytė.

Justinas Dmabrauskas

Vaizdo_kamera2
Naudojat vaizdo kamerą galima tiksliai nustatyti vietą, kurioje yra užsikimšęs vamzdis.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close