Lietuvos Respublikos Prezidento taurė sugrįžo į Prienus

Maždaug prieš dvidešimt metų Lietuvos sveikuolių sąjungos iniciatyva buvo paskelbta akcija, kurios tikslas visiems prieinamais ir mažai finansinių resursų reikalaujančiais testais vertinti žmonių sveikatos būklę, nustatyti labiausiai besirūpinančius savo sveikata asmenis, organizacijas ir klubus, juos skatinti. Tam buvo įsteigta pereinamoji Lietuvos Respublikos Prezidento taurė.

Lapkričio 14 d. Kėdainiuose vykusiame dvidešimtame LR Prezidento taurės fizinės sveikatos įvertinimo finaliniame konkurse „Lietuvos sveikuolis–2015“ Prienų sveikos gyvensenos klubas „Versmenė“ po dvejų metų pertraukos susigrąžino Prezidento taurę. Prienų komanda laimėjo pirmąją vietą ir buvo apdovanota pagrindiniu prizu – Lietuvos Respublikos Prezidento pereinamąja taure. Per pastaruosius penkerius metus tai jau trečia tokia pergalė, kitus dvejus metus klubas džiaugėsi trečiąja vieta.

Renginį nuotaikingai vedė Panevėžio „Atgaivos“ klubo narys Kazimieras Ilginis. Varžybų dalyvius sveikino Kėdainių meras Saulius Grinkevičius ir Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentas Dainius Kepenis, pats dalyvavęs šiose varžybose.

Šiemet konkurse rungėsi 244 dalyviai iš keturiolikos klubų – Panevėžio, Kauno, Šiaulių, Birštono, Naujosios Akmenės ir kt. Gausiausia buvo Prienų komanda: 64 dalyviai, kurie surinko 703 taškus. Į Prienus atkeliavo šešios pirmųjų vietų taurės. Savo amžiaus grupėse jas laimėjo Lina Damukaitienė, Aldona Vobolienė, Monika Zalieckienė. Liudas Mediekša, Vytautas Baranauskas, Osvaldas Žurauskas. Antrąsias vietas iškovojo Marija Bartkaitienė, Janina Bredelienė, Gražina Goštautaitė, Odeta Bartusevičiūtė, Vida Januševičienė, Ieva Šukevičiūtė, Aldona Kazlauskienė, Marija Urbanavičienė, Aivaras Čekanavičius. Trečiąsias vietas laimėjo Loreta Smolskienė, Danguolė Gudauskienė, Danutė Vaičiūnaitė, Daiva Sadauskaitė, Gražina Mikušauskaitė, Marius Žiūkas. Laimėtojai buvo apdovanoti ne tik taurėmis ir diplomais, bet ir suvenyrais – marškinėliais su užrašu „Aš už sveiką Lietuvą“ arba sportinėmis kepuraitėmis bei rankšluostėliais.

Konkursas vyko visą dieną, bet nuobodžiauti neteko. Laisvu laiku buvo galima pasiklausyti Dainiaus Kepenio ir Lukrecijos Augustaitytės paskaitų apie sveiką gyvenimo būdą, pasikaitinti pirtyje ar paplaukioti baseine. Visi dalyviai galėjo vaišintis mineraliniu vandeniu.

Klubo „Versmenė“ vadovė Leonora Kalantienė dėkoja visiems varžybų dalyviams, prisidėjusiems prie šios pergalės: Prienų sporto centro sportininkams ir jų trenerei Gražinai Goštautaitei, gimnazistėms Evelinai ir Kornelijai, socialinių paslaugų centro lankytojoms Reginai Juronienei ir Onutei Ražaitienei, šauliui Arūnui Bendoravičiui, verslininkams Danutei ir Gediminui Olsevičiams, Marijai Urbonienei, įmonės „Nemuno kilpa“ darbuotojoms Odetai ir Danguolei, Ritos, Vytauto, Lauryno ir Pijaus Stravinskų šeimai, Zitai ir Danieliui Matulevičiams, Prienų globos namų gyventojui Vytautui Baranauskui, Linai Damukaitienei, kuri dalyvavo su judriu, linksmu dešimties mėnesių kūdikiu. Nuoširdi padėka versmeniečiams, o ypač komandos vadovei Janinai Bredelienei, subūrusiai didžiausią ir šauniausią komandą.

  Klubo narė Vida Januševičienė

 IMGP0548

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close