Tolerancijos mozaika Balbieriškio pagrindinėje mokykloje

Lapkričio 16-ąją daugelis demokratinių valstybių mini nuo 1995 m., kai UNESCO šią dieną paskelbė Tarptautine tolerancijos diena. Tarptautinė istorinio teisingumo komisija kasmet, nuo 2003 metų, inicijuoja šios dienos minėjimą. Lietuvoje, nuo seno garsėjančioje kaip tolerantiška valstybė, anksčiau ir dabar susiduriama su netolerancijos pavyzdžiais prieš kitataučius, kitokį socialinį statusą turinčius, kitaip mąstančius žmones. Netolerancijos pavyzdžių pasitaiko ir vertinant istorinę praeitį bei istorines asmenybes. Todėl Tarptautinės tolerancijos dienos minėjimas yra Tarptautinės istorinio teisingumo komisijos įgyvendinamos Švietimo apie totalitarinių režimų nusikaltimus, nusikaltimų žmogiškumui prevencijos ir tolerancijos ugdymo programos dalis. Balbieriškio pagrindinės mokyklos bendruomenė jau 13 kartą prisijungė prie šios iniciatyvos. Šiais metais Tolerancijos dienos simbolis buvo mozaika, todėl ir dėliojome mozaiką iš atskirų, kiekvienos klasės paruoštų detalių. Pasirinkome korio simbolį: darbštumo, kantrybės, gerumo, bendruomeniškumo ir saldaus galutinio darbo rezultato įkūnijimą. Renginio pradžioje istorijos mokytojas Vitas Rymantas Sidaravičius vaizdžiai perteikė Tolerancijos sampratą, po to klausėmės įvairių žmonių minčių apie toleranciją, skambėjo tolerancijos himnas, žiūrėjome filmą ,,Stereotipiniai akiniai“. Mokyklos direktorius Stasys Valančius pastebėjo, kad pasaulyje ne visi nori gyventi draugiškai. Priminė apie teroristinį išpuolį Paryžiuje ir pakvietė visą mokyklos bendruomenę 13 val. prisijungti prie skelbiamos tylos minutės teroro išpuolių Paryžiuje aukoms pagerbti. Renginio pabaigoje iš paruoštų detalių sulipdėme savo mozaiką-korį, kurį pakabinome koridoriuje prie Tolerancijos centro. Mūsų bendras darbas nuolat primins, kad tolerantiški turime būti visur ir visada, ne tik lapkričio 16-ąją.

Mokytoja Reda Valančienė

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close