Prienų rajone paminėta Pasaulinė diabeto diena

Prienų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras lapkričio 9–13 d. visose Prienų rajono seniūnijose organizavo akciją „Sužinok gliukozės kiekį kraujyje laiku“, skirtą Pasaulinei diabeto dienai paminėti. Norime pasidžiaugti, kad aktyviausios buvo Jiezno, Pakuonio, Išlaužo ir Naujosios Ūtos seniūnijos. Iš viso akcijoje dalyvavo 80 dalyvių. Akcijos metu buvo matuojamas gliukozės kiekis kraujyje, visi norintys galėjo pasimatuoti kraujospūdį bei sužinoti kūno raumenų, riebalų masę, pasikonsultuoti mitybos bei fizinio aktyvumo klausimais. Atlikus statistinę analizę, daugumos akcijoje dalyvavusių asmenų gliukozės tyrimai buvo geri: gliukozės lygis kraujyje svyravo nuo 3,8 iki 5,4 mmol/l (rekomenduojama gliukozės reikšmė yra nuo 3,33 iki 5,55 mmol/l). Apytiksliai apie 9-ų asmenų gliukozės lygis kraujyje buvo >5,55 mmol/l, todėl jiems buvo rekomenduota kreiptis į savo šeimos gydytoją ir atlikti išsamesnius sveikatos tyrimus.

Lapkričio 12 d. Biuras kartu su partneriais akciją „Sužinok gliukozės kiekį kraujyje laiku“ vykdė Prienų kultūros ir laisvalaikio centre. Šia akcija buvo siekiama atkreipti gyventojų dėmesį į pagrindinius cukrinio diabeto rizikos veiksnius ir skatinti žmones kuo anksčiau pradėti rūpintis savo sveikata. Atvykusieji galėjo nemokamai atlikti gliukozės tyrimą, pasimatuoti arterinį kraujo spaudimą, įvertinti kūno masės indeksą, riebalų ir skeleto raumenų procentinę dalį bei visceralinių (vidinių) riebalų lygį, taip pat pasitikrinti sveikatos žinias dalyvaudami viktorinoje. Visi teisingai atsakiusieji laimėjo Biuro suvenyrus. Akcijoje dalyvavo 66 žmonės. Apytiksliai apie 11-os asmenų gliukozės kiekis kraujyje buvo >5,55 mmol/l. Kaip ir pernai, Biuro iniciatyva prieš vakarinę krepšinio klubo Prienų-Birštono „Vytautas“ treniruotę Prienų sporto ir pramogų arenoje sportininkams buvo tikrinimas gliukozės kiekis kraujyje, matuojamas arterinis kraujo spaudimas. Akcijos pabaigoje krepšinio komanda sutiko sustoti ratu, susikibti rankomis, taip pavaizduodami Pasaulinės diabeto dienos simbolį – mėlyną ratą, ir įsiamžinti nuotraukoje.

Lapkričio 14 d. (šeštadienį) Biuro sveikatos stiprinimo specialistė A. Gataveckienė dalyvavo Prienų rajono ir Birštono diabeto klubo „Versmė“ klubo renginyje. Klubo nariams ir svečiams buvo įvertintas kūno masės indeksas, riebalų ir skeleto raumenų procentinė dalis bei visceralinių (vidinių) riebalų lygis ir teikiamos konsultacijos sveikos gyvensenos klausimais. Labai džiugu, kad sulaukėme didelio renginio dalyvių susidomėjimo, todėl visada maloniai kviečiame visus norinčius kreiptis sveikatinimo klausimais į Prienų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biurą adresu: Revuonos g. 4, Prienai arba tel. 8 319 5 44 27.

Norime padėkoti visiems prisidėjusiems prie Biuro organizuojamos akcijos – Prienų rajono ir Birštono diabeto klubui „Versmė“, Prienų kultūros ir laisvalaikio centrui, Prienų pirminės sveikatos priežiūros centrui, UAB „Ringitui“, Prienų-Birštono krepšinio klubui „Vytautas“ ir informaciniams rėmėjams. Viliamės, kad ateityje Prienų rajono gyventojai su dar didesniu entuziazmu įsijungs į įvairias sveikatinimo veiklas.

 DSC_1414

galerija0906

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close