Šiaurės šalių bibliotekų savaitė

Lapkričio 9–13 dienomis Ašmintos daugiafunkciame centre vyko Šiaurės šalių bibliotekų savaitės renginiai. Pirmadienio rytą pradinių klasių mokiniai skubėjo į „Šviesos ir žodžio“ šventę, kurios metu spindint daugybei žvakių liepsnelių klausėsi ištraukų iš Marijos Gripė „Hugas ir Jozefina“ ir Maria Parr „Vaflinė širdelė“. Po to visi dalyvavo diskusijoje „Ar lengva būti geru draugu“. Visą savaitę centre vyko Šiaurės šalių autorių vaikiškų knygų ir vaikų piešinių draugystės tema paroda.

Penktadienį, apibendrinant savaitės veiklą, renginio dalyviai atliko kūrybines ir menines užduotis, gamino draugystės grandinę ir vaišinosi vaflinėmis širdelėmis. Džiugu, kad mažieji skaitytojai ne tik noriai gamino darbelius, piešė, bet ir susidomėjo Šiaurės šalių rašytojų kūryba.

Ašmintos bibliotekos bibliotekininkė Rasa Šiugždinienė

 asminta

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close