Jiezno globos namų auklėtiniai lankėsi Birštone

Lapkričio 10 dieną Birštono savivaldybės administracijos socialinės paramos ir vaiko teisių skyriaus darbuotojų kvietimu Birštono kurorto įmonėse ir įstaigose lankėsi grupė Jiezno globos namų auklėtinių, dalyvaujančių tradiciniame renginyje – akcijoje „Įmonių dienos vaikams ir su vaikais“. Svečius, atvykusius su savo direktore Jūrate Žukauskiene, pasitiko Birštono savivaldybės administracijos socialinės paramos ir vaiko teisių vyr. specialistė Romualda Barštienė.

 

Renginys jau tapo tradiciniu

Lietuvoje vaikų globos namuose auga daugiau kaip 3500 vaikų. Dauguma jų jau svajoja, kuo bus užaugę. Tad suaugusiųjų dėmesys, pasidalijimas patirtimi, žiniomis ir patarimais jiems labai svarbus.

Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pakvietė įmones ir įstaigas spalio ir lapkričio mėnesiais dalyvauti socialiniame projekte „Įmonių dienos vaikams ir su vaikais“.

2012–2014 m. šiame projekte dalyvavo 50 vaikų globos namų ir apie 80 įmonių, valstybės ir savivaldybės įstaigų.

Įmonių dienos tikslas – supažindinti vaikų globos namų auklėtinius su įvairių profesijų atstovų atliekamu darbu, kas padėtų jiems lengviau apsispręsti renkantis tolimesnį mokslo kelią ir profesiją.

 

Vaikų viešnagė Birštone

Jiezno globos namų auklėtiniai pirmiausia apsilankė praėjusį ketvirtadienį atidarytame mineralinio vandens paviljone „Birutės vila“. Čia jie galėjo pakvėpuoti mineralais prisodrintu oru, kuris naudingas ne tik sergantiesiems įvairiomis kvėpavimo ligomis, bet ir sveikiems.

Vėliau rudenėjančiame kurorte svečiai apžiūrėjo Kneipo sodą, nusifotografavo prie seniausios „Tulpės“ sanatorijos gydyklos.

Naujausioje Birštono sanatorijoje „Eglė“ vaikų jau laukė šios įstaigos atstovė Vilija Rutkauskienė, kuri mielai aprodė visą sanatoriją, supažindino su gydymo ir sveikatinimo procedūromis. Vaikus domino čia atliekamos purvo ir mineralinio vandens procedūros, masažas, aromaterapija, druskų kambarys, baseinai ir kt. Mokiniai klausinėjo, kokių specialybių darbuotojai reikalingi sanatorijose, koks turi būti jų išsilavinimas, kokios yra įsidarbinimo galimybės ir kt.

Ne mažiau įdomus susitikimas vyko Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariate.

Tyrėjai Visvaldas Struckas ir Žilvinas Mikušauskas bei specialistė Rasa Šerpenskienė Jiezno globos namų auklėtiniams aprodė komisariato patalpas, papasakojo apie savo darbą, pademonstravo, kaip veikia vaizdo stebėjimo kameros, kurios labai padeda pareigūnams kontroliuoti situaciją mieste. Taip pat vaikai buvo supažindinti su policijos pareigūnų darbe naudojamomis darbo priemonėmis ir kt. Susitikimas visiems paliko gerą įspūdį, suteikė žinių apie policininko profesiją.

Pareigūnai vaikams padovanojo atšvaitų, knygelių, pavaišino saldumynais, o jie nuoširdžiai padėkojo už šiltą priėmimą.

DSCF2379

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close