Šachmatų turnyras, skirtas Pasaulinei mokslo dienai

Lapkričio 11 dieną baigėsi Birštono šachmatų klubo turnyras, kuris buvo skirtas Pasaulinei mokslo dienai pažymėti.

Birštono sporto centro direktorius Saulius Smailys pasveikino visus su gerais rezultatais ir priminė, kad šachmatai yra ir mokslas, ir menas, ir sportas. Visi žymūs žmonės žaidė šachmatais, taip lavindami savo loginį mąstymą.

 

Klubo treneris Kazys Lukošius pasidžiaugė, kad šį kartą turnyras buvo suorganizuotas kitaip negu įprastai – jame dalyvavo tik jaunesni, II lygoje žaidžiantys moksleiviai ir 5 suaugusieji. Patys geriausi šachmatų meistrai nežaidė, jie žais tik kalėdiniame turnyre. Tad II lygos žaidėjai turėjo puikias galimybes pasirungti tarpusavyje ir laimėti aukštesnes vietas.

II lygoje nugalėtoju tapo gimnazijos vienuoliktokas Linas Andriekus, surinkęs 11 taškų. Pranas Jonikaitis, surinkęs 8 taškus, užėmė antrą vietą, o trečios vietos laimėtoju tapo Aurimas Mikelevičius su 4,5 taško.

III lygoje pirmą vietą laimėjo Tadas Andriekus, antrą – Lukas Smailys, o trečioji atiteko Justui Andriekui. Visi broliai Andriekai laimėjo prizines vietas.

IV lygoje žaidė patys jauniausi ir mažiausiai patyrę vaikai. Pirmoji vieta atiteko Aleksui Kimbirauskui, antroji – Svajūnei Karandaitei, trečioji – Gabrielei Masytei.

Aktyviausios turnyro žaidėjos titulas atiteko priešmokyklinukei Austėjai Stašaitytei, o paskatinamasis prizas buvo įteiktas gimtadienį švenčiančiai Gabrielei.

„Labai įdomu, kai mažiau patyrę mokinukai žaidžia su veteranais ir vieni kitų bijo. Veteranams būna apmaudu, kai laimi vaikai, o vaikai irgi siekia pergalės. Taigi bėda, kada visi nori laimėti. Žiūrėk, pralaimėjęs įsižeidžia ir kartais kurį laiką nebežaidžia“, – sakė treneris.

K. Lukošius informavo, kad kalėdinis turnyras turėtų prasidėti gruodžio 7–8 dienomis, jame dalyvaus daugiau žaidėjų, taip pat šeimos. Tad treneris paragino žaidėjus pasitelkti didesnes šeimos pajėgas, kad pasiektų geresnių rezultatų. Treneris patarė vaikams išmokti eilėraštukų ir dainelių, nes Kalėdų Senelį reikės ir palinksminti, ir padėkoti už dovanėles.

DSCF2395

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close