Naujasis „BMW 7“ įvertintas už automobilio kėbulo inovacijas

Šį rugsėjį debiutavęs naujos kartos prabangus BMW septintos serijos sedanas sulaukė ekspertų pripažinimo – novatoriškas, lengvesnis, bet tvirtesnis automobilio kėbulas „Carbon Core“ gavo prestižinį šios srities apdovanojimą „EuroBodyCar Award 2015“. Vertinimo komisijos skirtas rekordinis per visą apdovanojimų istoriją taškų skaičius rodo, kad naujųjų „BMW 7“ automobilių kėbulas šiuo metu yra aukščiausias technologijų standartas auto pramonėje.

„Esame įpratę, kad naujas, saugesnis ir prabangesnis modelis dažniausia reiškia ir paaugantį svorį. Tačiau naujasis „BMW 7“ sedanas sulaužė šį stereotipą patvirtindamas dizaino, kūrybos ar technologijų srityje vis labiau įsigalintį šūkį „mažiau yra daugiau“. Pelnytas apdovanojimas rodo BMW inžinerinius pasiekimus ir lyderystę taikant naujausias šios dienos technologijas serijinių automobilių gamyboje“, – sako Aurimas Tamašauskas, BMW prekės ženklo vadovas Lietuvoje.

„BMW 7“ kėbulo video (anglų k.).

Naujos „BMW 7“ serijos sedanų kėbulas „Carbon Core“, pagamintas naudojant plieno, aliuminio ir anglies pluošto medžiagų derinį, surinko 41,87 balų iš 50-ties maksimalių. Tai – aukščiausias įvertinimas per „EuroBodyCar“ apdovanojimų, įsteigtų 2002-aisiais, istoriją. Šie apdovanojimai laikomi svarbiausiu įvertinimu už inovacijas automobilių kėbulų konstrukcijos srityje.

Gaminant kėbulą „Carbon Core“ pirmą kartą serijinės gamybos automobiliuose panaudotas anglies pluošto ir grūdinto plieno junginys. Šis novatoriškas medžiagų derinys leidžia padidinti kėbulo konstrukcijos atsparumą deformacijoms ir tuo pačiu metu pastebimai sumažinti bendrą automobilio svorį. Tiesa, lengvesnis tapo ne tik pats kėbulas – dėl išaugusio konstrukcijos atsparumo atsirado galimybė naudoti mažesnio svorio detales kitose automobilio vietose, pavyzdžiui, lakštinio plieno elementus tarp automobilio durelių ertmių.

Kurdami naujųjų „BMW 7“ sedanų kėbulą bendrovės inžinieriai pasirėmė patirtimi, įgyta dirbant su „BMW i“ serijos modeliais, turinčiais elektros pavarą – elektromobiliu „BMW i3“ ir hibridiniu superautomobiliu „BMW i8“. Šiuose modeliuose vairuotojų ir keleivių kabina yra pagaminta vien tik iš anglies pluošto.

Kėbulo patobulinimai, taip pat aliuminio naudojimas variklio dangčiui ir šoninėms durims bei kitų lengvasvorių sprendimų pritaikymas leido naujosios kartos „BMW 7“ automobilių svorį sumažinti iki 130 kg, palyginti su ankstesniais modeliais. Dabartinis BMW septintosios serijos sedanas sveria apytikriai tiek, kiek ir trečiosios kartos giminaitis, debiutavęs dar 1994-aisiais.

„BMW 7“ sedanuose naudojamos lengvasvorės medžiagos lemia ir beveik idealų (50:50) svorio paskirstymo santykį tarp ašių bei žemiau esantį automobilio svorio centrą. Tai prisideda prie dar geresnių šio sedano dinaminių važiavimo ypatybių, aukštesnio komforto lygio ir išaugusio našumo.

Apdovanojimai „EuroCarBody“ buvo paskelbti pasaulinėje konferencijoje „Global Car Body Benchmarking Conference“. Konferencijoje, vykusioje Bad Nauheime, Vokietijoje, dalyvavo per 550 automobilių ekspertų iš 24 šalių, kurie diskutavo apie naujausius pasiekimus ir ateities inovacijas kuriant ir gaminant automobilių kėbulus.

Dėl geriausio kėbulo apdovanojimo „BMW 7“ sedanai varžėsi su kitų aštuonių gamintojų iš viso pasaulio konkurentais. Vertinimo komisija ypatingai aukštai BMW modelių kėbulus įvertino medžiagų panaudojimo, konstrukcinio dizaino, išbaigtumo ir vertės klientui kategorijose.

UAB „Krasta Auto“ yra oficiali BMW ir „Mini“ atstovė Lietuvoje. Įmonė užsiima naujų ir naudotų BMW ir „Mini“ automobilių, motociklų prekyba bei teikia visas techninio aptarnavimo paslaugas ir turi oficialias atstovybes bei techninio aptarnavimo servisų tinklą Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. „Krasta Auto“ priklauso tarptautinei įmonių grupei „Modus grupė“.

06 Seštos kartos BMW 7 (1)

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close