Istorijos mokytoja metodininkė V.Degutytė – viena iš geriausiųjų darbų autorių konkurse „Pilietiškumo ugdymo sėkmės istorija“

Praėjusiais mokslo metais Švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras ir Ugdymo plėtotės centras pakvietė šalies mokytojus dalintis gerąja pilietiškumo ugdymo patirtimi konkurse „Pilietiškumo ugdymo sėkmės istorija“. Pilietiškumo ugdymas – vienas iš svarbiausių Lietuvos pažangos strategijoje „Lietuva 2030“ švietimui keliamų tikslų.

Konkurse dalyvavo 59 mokytojai iš 39 mokyklų, atsiųsti 49 pilietiškumo pagrindų pamokų ar jų ciklų, pilietinių ir socialinių veiklų aprašai. Mokytojai noriai dalijosi idėjomis ir metodiniais patarimais, kaip jiems kartu su mokiniais ir bendruomenės nariais pavyko įgyvendinti savo sumanymus.

Gerąja patirtimi dalintasi ir 2015 m. spalio 27 dieną Panemunės pilyje vykusiame baigiamajame konkurso renginyje, į kurį susirinko konkurse dalyvavę mokytojai. Renginyje geriausių projektų autoriams įteiktos konkurso organizatorių ir partnerių dovanos.

Tarp geriausių darbų autorių buvo nominuota ir „Žiburio“ gimnazijos istorijos mokytoja metodininkė Vida Degutytė. Jos pateiktos pamokos „Žiniasklaidos paskirtis ir funkcijos“ aprašas pelnė Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro padėką už originalumą ir metodiškai parengtą aprašą, taip pat mokytoja buvo apdovanota specialiuoju prizu, o konkurso partneris „Garsų pasaulis“ įteikė kvietimą „Žiburio“ gimnazijos 15 mokinių grupei apsilankyti nemokamoje ekskursijoje „Garsų pasaulyje“.

„Žiburio“ gimnazijos informacija

IMG_2498

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close