Birštone iškilmingai duris atvėrė „Birutės vila“

Lapkričio 4 dienos pavakare Vytauto parke netoli „Tulpės“ sanatorijos, iškilmingai buvo atidarytas mineralinio vandens paviljonas „Birutės vila“.

Atidaryme dalyvavo Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, pavaduotojas Vytas Kederys, administracijos direktorius Valentinas Vincas Revuckas, rangovo – UAB „Rūdupis“ direktorius Romualdas Vasiliauskas, Birštono miesto tvarkymo direktorius Algirdas Kederys, Birštono parapijos klebonas monsinjoras Jonas Dalinkevičius.

 

Susirinkusiuosius į iškilmes pasveikino savivaldybės merė, džiaugdamasi, kad naujas objektas bus patrauklus tiek savivaldybės gyventojams, tiek svečiams ir poilsiautojams. Šis pastatas, buvusi sanatorijos gimnastikos salė, daug metų stovėjo nušiuręs ir nenaudojamas. Pastaraisiais metais, kai savivaldybės vadovai ir taryba atkreipė dėmesį į nenaudojamų ir neišvaizdžių pastatytų rekonstrukciją ir panaudojimą miesto infrastruktūrai, kilo minčių šį statinį panaudoti visuomenės reikmėms. Kaip pažymėjo merė, Birštone, po žeme, gausu mineralinio vandens, todėl buvo nutarta pasinaudoti jo teikiamais privalumais ir gydomosiomis savybėmis. Pirmas mineralinio vandens garinimo bokštas, pagamintas iš laukinių vyšnių šakelių, Birštone buvo atidarytas birželio mėnesį centrinio parko pakraštyje, prie „Eglės“ sanatorijos. Centriniame parke esantis atviras mineralinio vandens garinimo bokštas veikia tik šiltuoju metų laikotarpiu, o naujasis paviljonas „Birutės vila“ yra uždaras ir veiks visais metų laikais.

Paviljone skleidžiamas oras leidžia kompleksiškai suderinti Birštono sanatorijose atliekamas reabilitacijos procedūras su sveikatinimu natūraliais gamtos veiksniais, kurie sustiprina gydymo efektą, pacientams greičiau grąžina sveikatą ir darbingumą. Kvėpavimas druskų prisotintu oru naudingas sergantiesiems įvairiomis kvėpavimo takų ligomis, daro teigiamą poveikį odai, kurioje yra neuroreceptorių.

„Naujo objekto tikslas – pritaikyti mineralinį vandenį sveikatinimui. Paviljonas pavadintas „Birutės vila“, norint pabrėžti, jog tai jaukūs, unikalios Birštono gamtos apsuptyje įsikūrę sveikatingumo namai. Norime, kad turistai kaskart atrastų vis naujų vietų ir objektų, dėl kurių jie norėtų sugrįžti į mūsų kurortą“, – teigia Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė.

Paviljonas pavadintas „Birutės vila“, nes „Birutės“ šaltinis – gilią istoriją turinti gamtos dovana. 2016 metais sukaks 110 metų, kai atrastas mineralinio vandens šaltinis ,,Birutė“.

„Birutės vilos“ atidarymo metu kalbėjo Birštono miesto tvarkymo tarnybos direktorius A. Kederys ir UAB „Rūdupis“ direktorius R. Vasiliauskas, kuris įteikė merei simbolinį stiklinį obuolį.

Savivaldybės merė N. Dirginčienė, miesto tvarkymo tarnybos direktorius A. Kederys ir UAB „Rūdupis“ direktorius R. Vasiliauskas buvo pakviesti perkirpti simbolinę juostelę. Iškilmių metu grojo pučiamųjų ansamblis.

Klebonas J. Danilevičius pašventino patalpas, ir visas gausus būrys birštoniečių bei svečių sugužėjo į vidų.

Statinio viduje yra nemažas mineralinio vandens baseinas, fontanėliai, vandens garinimo siena, abipus baseinuko stovi gultai, kuriuose bus patogu kvėpuoti mineralų prisodrintu oru, prie pastatytų staliukų bus galima pasimėgauti mineraliniu vandeniu ir arbata. Naujuose sveikatingumo namuose galima kvėpuoti sveikatai naudingu mineralinio vandens oru, ilsėtis, atgauti jėgas.

Be to, ateityje „Birutės viloje“ planuojama rengti atviras mankštas, užsiėmimus sanatorijų lankytojams, rengti ekskursijas, edukacijas.

Kadangi ir šis mineralinio vandens garinimo statinys bus nemokamas, reikia tikėtis, kad lankytojų jame netruks.

 DSC_0015

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close