Baltijos kultūrizmo čempionate Garliavoje triumfavo lietuviai (GALERIJA)

Lapkričio 7 d. į Garliavos sporto ir kultūros centrą skubėjo atletai iš Latvijos, Lenkijos, Estijos, Suomijos, taip pat ir iš Prienų krašto bei kitų Lietuvos kampelių.

Į Lietuvos kultūrizmo federacijos NAC organizuojamą Baltijos kultūrizmo čempionatą atvyko netgi svečias iš Indijos.

Šį kartą čempionatas buvo itin sėkmingas lietuviams. Beveik visų varžybų kategorijų pirmosios vietos apdovanojimai atiteko būtent jiems. Tik po vieną pirmos vietos apdovanojimą išsivežė svečiai iš Suomijos ir Latvijos. Negana to, didelę dalį aukščiausių apdovanojimų susižėrė Jiezno kultūrizmo klubo „Uola“ atstovai.

Kategorijoje iki 19 metų nepralenkiamu tapo „Uolos“ sportininkas Jonas Umbrasas. Jau praėjusį sezoną apdovanojimus be skrupulų rinkęs sportininkas neliko be apdovanojimo ir kitoje, iki 23 metų kategorijoje. Tiesa, čia pasijustu čempionu jis leido Aurimui Kasparaičiui, o pats pasipuošė antros vietos medaliu.

Veteranų kategorijoje gerai pasiruošęs Lenkijos atletas nesugebėjo įveikti „Uolos“ vadovo ir trenerio Vytauto Sadausko. V. Sadauskas veteranų varžybose – vis dar neįveikiamas ir po Baltijos čempionato didžiuojasi dar viena pirmosios vietos taure.

Daugiausiai žiūrovų dėmesio pritraukė varžybos dailiosios lyties kategorijose. „Miss Figure“ kategorijoje iš šešių kandidačių į tobuliausią figūrą Baltijos šalyse pirmoji vieta atiteko viešniai iš Suomijos – Minnai Paler. O net 17 dalyvių sukvietusiai „Miss Shape“ – moterų fitneso kategorijoje dailiausiai išpuoselėjusi savo kūną buvo Aistė Žilinskienė.

„Body 1“ kategorijoje nosis lietuviams nušluostė latvis Jurijus Gucanas. „Body 2“ kategorijoje neįveikiamu tapo Tomas Svernenka. V. Sadauskas jaunesniam varžovui šįkart nusileido ir šioje kategorijoje užėmė antrąją vietą.

Šiame čempionate iš Airijos į Lietuvą grįžęs T. Svernenka ir tapo pagrindine kliūtimi nuolat varžybose pirmąsias vietas iškovojantiems „grandams“. T. Svernenka, palikęs Lietuvos kultūrizmo federacijos NAC prezidentą Karolį Žilinską trečioje, o V. Sadauską –antroje vietoje, tapo ir absoliučiu Lietuvos sportininkų šiose varžybose nugalėtoju.

Suskaičiavus bendrus rezultatus paaiškėjo, kad šiose varžybose iš trenerių daugiausiai taškų – net 24 – surinko Jiezne atletus treniruojantis V. Sadauskas, jam nusileido Vitalijus Smackis (Šiauliai) ir Gražvydas Naruševičius (Garliava), surinkę po 17 taškų ir pasidaliję antrąja ir trečiąja vieta.

Daugiausiai taškų už gautus įvairius apdovanojimus surinko „Fitness Factory Gym“ atletai (Garliava) – 31 taškas. Antroje vietoje liko Jiezno „Uola“ su 24 taškais, trečioje – „NAC Latvija“ su 17 taškų.

Į pergales – su tvirtu ryžtu

Nuolat savo kūną puoselėjantys Jiezno kultūrizmo klubo nariai, ko gero, jau įpratę prie pergalių. Į šį čempionatą V. Sadauskas kartu su dukra Evelina atvyko pasiryžę nugalėti. Trumpa vieno kultūrizmo sezono pertrauka buvo išnaudota geresniam pasirengimui.

Jiezniečius šiemet nustebino dalyviai iš kitų valstybių. V. Sadausko kategorijoje pasirodęs Lenkijos atstovas, o E. Sadauskaitės kategorijoje – viešnios iš Suomijos savo pasirengimu privertė sunerimti. Tiesa, V. Sadauskas veteranų kategorijoje vis tiek buvo geresnis.

Evelinai sekėsi šiek tiek prasčiau ir į „Miss figūra“ prizininkų trejetuką ji nepateko. Pasak pačios Evelinos, įtampa ir stresas šįkart buvo kiek didesnis, tačiau jis jokiu būdu nestabdo ateities planų.

Visos komandos ateities planai – tvirtai į priekį ir dar daugiau pergalių. Nors dar laukia varžybos Vilniuje bei Latvijoje, atletai jau mąsto apie svarbiausias varžybas Hamburge (Vokietijoja) – „Ms. & Mr. Universe“. Pasak Evelinos, šiose varžybose bus įdomiausia, čia spręsis ar V. Sadauskas pakartos praėjusiųjų metų triumfą.

Kol kas beveik viskas vyksta pagal V. Sadausko planus, pergalės Garliavoje vykusiose varžybose nebuvo netikėtos. Svarbiausias tikslas – išsaugoti Baltijos kultūrizmo veteranų čempiono titulą – įgyvendintas.

V. Sadausko pergalėmis, ko gero, niekad neabejoja ir žmona Aušra, kuri ne tik visada lydi Vytautą ir Eveliną į varžybas, bet ir aktyviai serga už juos.

Debiutas

Pirmą kartą kultūrizmo varžybose teisėjų valiai savo įdirbį atidavė ir intensyviomis treniruotėmis Prienuose jau pagarsėjusi Viktorija Rumanavičiūtė.

Prieš trejus metus pradėjusi sportuoti mergina iš savo, taip pat sportuojančio gyvenimo draugo sulaukė gana svaiginamo pasiūlymo – dalyvauti profesionaliame sporte. Merginą sudomino ir asmeninis noras išbandyti save, smalsumas sužinoti, kiek ji gali pasiekti, kaip gali pakeisti savo kūną, kiek turi ištvermės. Liepą Viktorija jau pradėjo ruoštis varžyboms.

Sulaikę kvapą jos treniruotes bei rezultatus vis dažniau daromose nuotraukose stebėjo ir kiti sporto klubo lankytojai ir artimiausi draugai. Darbo rezultatas, ko gero, akivaizdus. Nuo liepos mėnesio sportuojanti mergina „pametė“ dar 8 kilogramus ir užsiaugino ne perteklinius, dailius raumenis.

Lietuvos kultūrizmo federacijos NAC moterų varžybose pirmenybė teikiama proporcijoms, estetikai ir dailumui.

 

Viktorija, praėjus vos keliems mėnesiams, pilna jėgų ir pasitikėjimo savimi žengė į sceną. „Miss Shape“ kategorijoje dalyvavusi mergina prizinės vietos neužėmė, tačiau, susirungusi net su 16 priešininkių, laimėjo kur kas reikšmingesnį prizą – dar didesnį pasitikėjimą savimi.

Jau aišku, kad jai šį sezoną Baltijos kultūrizmo čempionato varžybos – pirmos, bet ne paskutinės.

Tiesa, pasak Viktorijos, ne viskas yra taip paprasta ir lengva. Trejus metus puoselėti kūną neužtenka, prieš varžybas reikia padirbėti ir daugiau. Sunkiausia – prisitaikyti prie griežto mitybos ir treniruočių režimo. Mergina itin mėgsta saldumynus.

Tiesa, šie sunkumai ir pirmosios varžybos ne atgrasė, o tik paskatino siekti dar daugiau. Viktoriją dar labiau paskatina sporto karjeros laiptais padedantis lipti „Fitness Factory Gym“ treneris Vytautas Brazdauskas, taip pat didelis būrys draugų, kurie stebėjo tiesioginę varžybų transliaciją internetu. Dar didesnis būrys draugų atvyko į varžybas ir audringai sirgo už pirmąjį Viktorijos debiutą.

Viktorija, tikėdama savo jėgomis ir trenerio pagalba, apie ateitį kalba trumpai – ji dės visas pastangas, kad pasiektų daugiau.

DSC_11117

galerija0906 galerija0906 galerija0906

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close