Atšvaitus prieniečiai priėmė noriai (GALERIJA)

Penktadienį, lyjant lietui, prie Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos, „Žiburio“ gimnazijos bei Prienų rajono savivaldybės administracijos praeivius, moksleivius bei valdininkus pasitiko žavios Prienų krašto policijos pareigūnės bei visuomenės sveikatos biuro specialistės.

Ankstų rytą pareigūnių bei sveikatos specialisčių surengtas reidas nustebino vairuotojus bei pėsčiuosius, tačiau neišgąsdino. Šįkart kai kurių eismo dalyvių džiaugsmui buvo tikrinamas ne blaivumas, o praeivių žinios bei nuotaika. O nuotaika buvo kuo puikiausia, nes visi pėstieji gavo dovanų, rodos, tokius paprastus, bet gyvybes saugojančius atšvaitus.

Akcija „Atšvaitą turiu – saugus esu“ Prienų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, bendradarbiaudamas su Prienų r. PK Alytaus apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu ir VĮ ,,Kauno regiono keliai“ Prienų kelių tarnyba paminėjo Atšvaitų dieną. Iš viso akcijos metu išdalinta per tūkstantį atšvaitų.

Dar tūkstantį atšvaitų Prienų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras išdalins ir bendrojo lavinimo mokyklų mokiniams.

Reikia nepamiršti, kad atėjus rudeniui, tamsiu paros metu, kelkraščiais bei miesto gatvėmis keliaujantys pėstieji vairuotojams tampa beveik nematomi, todėl ypač padaugėja eismo įvykių, kuriuose sužalojami pėstieji. Tokių įvykių Prienų krašte pasitaikė ir praėjusį savaitgalį. Atšvaitų naudojimą pėsčiųjų saugumui užtikrinti apibrėžia ne tik kelių eismo taisyklės, bet ir administracinių teisės pažeidimų kodeksas (ATPK). Juo remiantis pėstieji, nenaudojantys atšvaitų, gali būti baudžiami pinigine bauda.

Atšvaitą prie drabužių reikėtų pritvirtinti taip, kad jis būtų matomas iš visų pusių. Kelio važiuojamąja dalimi ar kelkraščiu visada eikite kairiąja kelio puse (prieš eismą). Prireikus atšvaitą nuvalykite. Išblukusį ar pažeistą atšvaitą būtina pakeisti nauju.

Atšvaitą-juostelę reikėtų pridėti minkštesniąja atšvaito puse prie rankos – atšvaitas trakštelės ir apsisuks apie ranką. Atšvaitas turi būti dėvimas dešinėje pusėje, automobilio žibintų aukštyje. Atšvaitą reikėtų pritvirtinti ant rankos ties alkūne ir ant kojos žemiau kelio taip, kad jis būtų matomas. Atšvaitą ant vaikų drabužių reikia pritvirtinti suaugusio žmogaus kelių lygyje.

Pakabinamą atšvaitą su grandinėle reikėtų pritvirtinti prie kuprinės, rankinės ar išorinių drabužių. Atšvaitas kabinamas dešinėje pusėje, automobilio žibintų aukštyje. Patartina papildomai pasikabinti atšvaitą ir kairėje kūno pusėje.

DSC_8547

galerija0906

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close