STT Alytaus policijai perdavė ikiteisminį tyrimą dėl dokumentų klastojimo Birštone

Gegužės 11 d., Specialiųjų tyrimų tarnyba (toliau – STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 300 str. Dokumento suklastojimas ar disponavimas suklastotu dokumentu 1d. (Tas, kas pagamino netikrą dokumentą, suklastojo tikrą dokumentą arba žinomai netikrą ar žinomai suklastotą tikrą dokumentą laikė, gabeno, siuntė, panaudojo ar realizavo, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.).

Gegužės 21 d. STT ikiteisminį tyrimą perdavė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Alytaus apskr. VPK) Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų skyriaus pareigūnams atlikti. Atliekant būtinus ikiteisminio tyrimo procesinius veiksmus, Birštono policijos komisariato pareigūnams pavesta apklausti Birštono gyventojus.

Ikiteisminio tyrimo pareigūnai atsižvelgia į gyventojus ir nenorėdami sudaryti nepatogumų gyventojų apklausoms nekviečia į Alytaus apskr. VPK.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Alytaus apylinkės prokuratūra.

Alytaus apskr. VPK informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close