Prienuose sužibo Kalėdų eglė

Gruodžio 14 d. Prienuose įžiebta Kalėdų eglutė. Gražus sutapimas – gruodžio 13-ąją paminėta Šviesos, Šv. Liucijos diena, nuo kurios senovės  lietuviai padėdavo švęsti žiemos saulėgrįžą. Nuo senolių beveik neatsilikome ir mes – Kalėdų eglės įžiebimo švente paskelbta stebuklingo Kalėdų laikotarpio pradžia.

            Ir pati Kalėdų eglės įžiebimo šventė buvo graži, pilna siurprizų, smagios muzikos, gražiausių linkėjimų. Juos mažiesiems ir suaugusiesiems išsakė valdžios žmonės: Prienų rajono savivaldybės meras Vytas Bujanauskas, Seimo narys Vytautas  Kamblevičius, Prienų miesto seniūnas Algimantas Matulevičius. Tradiciškai jis ir įžiebė Kalėdų eglę. Seniūnui talkino Kalėdų Senelis, jam perdavęs savo valdžios simbolį – stebuklingąją lazdą. Jos galių dėka eglė ir sušvito. Stebuklingąją lazdą Kalėdų Senelis atsiims, kai baigsis šventės – per Tris Karalius.

             Eglei sužibus, susirinkusiuosius daina sveikino Alytaus Oranžinis choras, Prienų kultūros ir laisvalaikio centro šokių studijos „SOLO“ nykštukai. Kalėdinę nuotaiką kėlė ir šiemet balto apkloto nepagailėjusi žiemužė. Šventę vainikavo danguje sušvitę margaspalviai fejerverkai.

            Kalėdų eglės sušvito ar greit sušvis visuose rajono miesteliuose, o tamsius vakarus trumpins Advento popietės, šventinės kalėdinės vakaronės. Diena dar trumpės iki gruodžio 19 d. Tuomet ji truks 7 val. 14 min. O pirmąją Kalėdų dieną šviesaus laiko turėsime minute daugiau.

Onutė Valkauskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close