Prienų ir Birštono gyventojai paramos gavėjams už praėjusius metus skyrė apie 94 tūkst. eurų (gavėjų sąrašas)

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Kauno AVMI) informuoja, jog paramos gavėjams ir politinėms partijoms pervedamos lėšos, kurių iki 2 proc. organizacijoms ir iki 1 proc. politinėms partijoms skyrė prieniškiai ir birštoniečiai nuo savo 2014 m. sumokėto gyventojų pajamų mokesčio. Prienų rajono ir Birštono gyventojai įvairias organizacijas bei politines partijas šiais metais parėmė 324 tūkst. litų (94 tūkst. €) suma. Iš viso šiemet Kauno apskrities gyventojai, nusprendę paremti įvairias organizacijas, skyrė joms daugiau nei 10 mln. litų (beveik 3 mln. €), pernai apskrities gyventojai paramai skyrė 9,2 mln. litų.

Prienų rajone ir Birštone iš visų prašymų šiemet 73 proc. (visoje Kauno apskrityje – 58 proc.) pateikta naudojantis VMI el. paslaugomis – išmaniąja e. VMI programėle bei per Elektroninio deklaravimo sistemą (EDS).

„Remiantis teisės aktais, parama turėtų būti pervesta iki lapkričio 15 d. Lėšos dalimis bus pervedamos kiekvieną dieną, neatsižvelgiant į paramos gavėjų statusą. Iš viso Prienų rajone ir Birštone paramos sulauks 222 paramos gavėjai“, – informuoja Kauno AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Judita Stankienė, primindama, kad VMI, prieš pervesdama lėšas organizacijoms ir partijoms, įvertina, kaip keitėsi paramos davėjų – gyventojų ankstesniais metais pateiktų pajamų mokesčio deklaracijų duomenys, taip pat ir trečiųjų šaltinių patikslinti duomenys.

Kauno AVMI atkreipia dėmesį, kad dėl patikslintų gyventojų deklaracijų, gali skirtis ir organizacijoms pervedama lėšų suma: jei gyventojai patikslina deklaracijas, nurodo, kad mokesčių ankstesniais metais sumokėta buvo mažiau, o organizacijoms pernai lėšos buvo pervestos (nuo didesnės mokesčių sumos), šiemet pervedamos paramos suma bus mažesnė (apskaičiavus permoką), arba atvirkščiai.

Kai visa parama organizacijoms bus pervesta, VMI Elektroninio deklaravimo sistemoje vartotojams pateiks informaciją apie tai, ar jų prašymas pervesti paramos lėšas gavėjui yra patenkintas, ar ne, taip pat nurodys priežastis tuo atveju, jei prašymas patenkintas nebuvo.

Prienų rajono gyventojai dosniausiai šiemet rėmė šias organizacijas:

 

Paramos gavėjo pavadinimas Apskaičiuota suma (Lt, ct)
Prienų „Ąžuolo” progimnazija 19249,40
Prienų Kristaus Apsireiškimo parapija 8581,15
Jiezno šv. Arkang. Mykolo ir Jono Krikštytojo parapija 8561,56
Medžiotojų būrelis „Palios” 8131,12
Kauno apskrities aviacijos sklandymo klubas 7714,91

 

Prienų rajono gyventojai dosniausiai rėmė šias politines partijas:

 

Paramos gavėjo pavadinimas

Apskaičiuota suma (Lt, ct)

LIETUVOS SOCIALDEMOKRATŲ PARTIJA 4293,71
Partija Tvarka ir teisingumas 4074,67
Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai 3818,67
Darbo partija 1504,67
Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis 1468,25

 

Birštono gyventojai dosniausiai šiemet rėmė šias organizacijas:

 

Paramos gavėjo pavadinimas Apskaičiuota suma (Lt, ct)
Viešoji įstaiga Lietuvos futbolo fondas 14775,64
Viešoji įstaiga „Birštono petankės klubas” 11908,88
Birštono gimnazija 6701,22
Birštono vaikų lopšelis-darželis „Vyturėlis” 3843,48
Birštono šv. Antano Paduviečio parapija 3505,91

 

Birštono gyventojai dosniausiai šiemet rėmė šias politines partijas:

 

Paramos gavėjo pavadinimas

Rėmėjų skaičius

Apskaičiuota suma (Lt, ct)

LIETUVOS SOCIALDEMOKRATŲ PARTIJA 143 5713,19
Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai 20 947,97
Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis 12 514,91
Partija Tvarka ir teisingumas 10 472,95
Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) 3 221,43

 

 

 

Kauno AVMI primena, jog informaciją ir konsultacijas visais mokesčių klausimais teikia VMI Mokesčių informacijos centras telefonu 1882, atsakymus į rūpimus mokestinius klausimus taip pat galite gauti apsilankę VMI svetainėje, adresu http://www.vmi.lt/cms/elektroniniai-paklausimai.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close