Prienų policijoje atvirų durų dienos moksleiviams

Spalio 19–23 dienomis Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prienų rajono policijos komisariatas (toliau – Prienų r. PK) atvėrė duris Prienų rajono bendrojo lavinimo mokyklų moksleiviams.

Atvirų durų dienų tikslas – pristatyti ne tik policijos pareigūno profesiją, galimybę mokytis Lietuvos policijos mokykloje ir studijuoti Mykolo Romerio universitete, bet ir tiesiogiai supažindinti moksleivius su skirtingų sričių policijos darbu.

Prienų r. PK pareigūnai moksleivius supažindino su operatyvaus valdymo grupės darbu, aprodė operatyvaus valdymo grupėje esančias laikino sulaikymo kameras. Prienų migracijos grupėje svečiai apžiūrėjo biometrinių duomenų registravimo įrangą, migracijos darbuotojai suteikė informaciją apie asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančių dokumentų gavimą.

Vėliau Prienų r. PK Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio specialistė Edita Kubilienė pristatė  policijos veiklą ir pareigūno profesiją, stojimo reikalavimus ir galimybes į Lietuvos policijos mokyklą ir Mykolo Romerio universitetą. Susirinkusiems buvo išsamiai papasakota apie socialines garantijas, tobulėjimo galimybes, darbą įdomių žmonių komandoje, pasirinkus policininko profesiją. Pareigūnai kalbėjo apie vaikų teises, pareigas, atsakomybę, supažindino vaikus su kasdieniame gyvenime tykančiais pavojais ir patarė, kaip jų išvengti.

Kartu su patrulių būrio pareigūnais atvirų durų dienų lankytojams buvo suteikta galimybė apžiūrėti tarnybinius automobilius, specialiąsias priemones, kuriomis naudojasi policijos pareigūnai. Per susitikimus akcentuotas policijos pareigūnų tikslas – saugoti, ginti, padėti.

Atviru duri dienos1

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close