Spalio 19–23 dienomis vyko Prienų rajono bei Birštono savivaldybių administracijų ir Prienų PGT inicijuota akcija, kurios metu, bendradarbiaujant su bendrovės „Prienų butų ūkis“ darbuotojais, buvo valomi kaminai ir tikrinamas krosnių saugumas Prienų ir Birštono miestuose bei seniūnijose. Akciją surengė ir joje dalyvavo Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Prienų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio viršininkas Darius Giraitis, Birštono seniūnijos seniūnas Jonas Kederys, Birštono savivaldybės administracijos Bendrojo skyriaus civilinės saugos vyriausiasis specialistas Aleksas Trakys. Akciją surengti padėjo ir reikiama technika parėmė „Prienų butų ūkio“ direktorius Algis Valatka.

Prienuose, F. Martišiaus g. 74-ame name, akcijos dalyvius pasitikusi šeimininkė Ona Jurevičienė sakė, jog labai dėkinga už pagalbą, nes gyvena viena ir negali išvalyti kamino.

Prienų PGT VPPP poskyrio viršininkas Darius Giraitis, kol buvo valomas kaminas, apžiūrėjo name esantį šildymo įrenginį ir pagyrė šeimininkę už gerai prižiūrėtą krosnį. Taip pat poskyrio viršininkas visiems krosnių savininkams priminė, kad kaminus privalu išvalyti prieš kūrenimo sezono pradžią, o jam prasidėjus – kartą per ketvirtį, patarė vieno metro atstumu nuo pakuros nelaikyti malkų, o degias grindis prie pakuros uždengti nedegia medžiaga.

Iš viso tą dieną Prienų mieste bei seniūnijoje buvo išvalyti 6 kaminai, padėta žmonėms, kurie negali patys tuo pasirūpinti.

Kitą dieną tokia akcija vyko Birštono mieste bei seniūnijoje, kur ne tik buvo valomi kaminai, bet gyventojams įteikiami ir dūmų signalizatoriai, kurie kilus gaisrui praneš apie nelaimę. Tądien buvo aplankytos 7 sodybos.

Gaisrų analizė rodo, jog šiais metais dėl krosnių eksploatacijos bei įrengimo taisyklių pažeidimo jau kilo 10 gaisrų. Šių metų rugsėjo mėnesį Prienų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai 8 kartus vyko tramdyti ugnį. Deja, kiekvienais metais ugnyje žūsta žmonės (2014 m. – du, 2015 m. – vienas).

Analizės duomenimis, daugiausiai gaisrų kyla dėl neatsargaus elgesio su ugnimi (2014 m. – 79, 2015 m. – 88). Dažnai gaisrai prasideda ir dėl netinkamos elektros įrengimų eksploatacijos bei tada, kai namuose būna susidėvėjusi elektros instaliacija arba ji perkraunama dėl didelio elektros imtuvų kiekio.

Tačiau neturime pamiršti, jog nė viena tarnyba neapsaugos mūsų nuo nelaimių, jei patys nesirūpinsime savo saugumu. Juk, žinia, vagis palieka sienas ir stogą, o ugnis sunaikina viską.

 IMG_4470

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close