Sveikos gyvensenos moko Europos čempionato dalyvis

Uždarius Užuguosčio pagrindinę mokyklą kaime sustojo kultūrinė veikla –nebeliko masiškesnių kultūrinių bei sportinių renginių, užimtumo. Tačiau bendruomenė užsibrėžė tikslą – suburti bei suvienyti Užuguosčio ir aplinkiniuose kaimuose gyvenančius, dirbančius ar kitaip su šiais kaimais susijusius asmenis, ypatingą dėmesį skiriant jaunimo užimtumui ir laisvalaikiui. Bendruomenės iniciatyva prieš porą metų suremontuotoje buvusios mokyklos sporto salėje, pritaikytoje rengti krepšinio varžybas ir treniruotes, kasdien sportuoja vietos jaunimas.

Tačiau labai trūko sportinio inventoriaus, be kurio sporto salė nebuvo patraukli įvairių sporto šakų ar sportinių užsiėmimų gerbėjams. Vien tik krepšinio kamuolių nepakako, kad čia laisvalaikį leisti galėtų ir šeimos, ir visi Užuguosčio bei aplinkinių kaimų gyventojai ar net atvykti entuziastai iš kitų seniūnijų. O bendruomenė savo lėšomis neišgalėjo įsigyti reikalingo sporto inventoriaus.

Užuguosčio kaimo bendruomenės „Užuguostis“ pirmininkė Danutė Sodaitienė pasirūpino, jog uždaryta mokykla būtų prižiūrima, nenukentėtų nuo vandalų. Jos iniciatyva ir aktyvi veikla bendruomenėje atsispindi ir bendruomenės veikloje.

Užuguosčio kaimo bendruomenė „Užuguostis“ Nacionalinei mokėjimo agentūrai prie LR Žemės ūkio ministerijos pateikto projekto „Sveikam kūne – sveika siela“ pagal remiamą veiklos sritį „Kaimo gyventojų bendruomeniškumo skatinimas“ dėka gavo LR Žemės ūkio ministerijos finansavimą sporto įrangai įsigyti. Sportinio inventoriaus įvairovė sudaro galimybę į sporto salę ateiti visai šeimai. Kol tėvai sportuoja, jų mažyliai gali saugiai ir smagiai leisti laiką šokinėdami ant batuto. Be to, įsigijus atitinkamą įrangą (grindų dangą, bokso maišą, pirštines ir kt.), verslininkas Gintautas Sodaitis, „Krav Maga Haim Zut Lithuania“ ir „Gracie Barra Vilnius“ instruktorius Vaidas Jokubauskas bei Brazilijos džiu-džitsu bei Gracie Barra federacijos kovų specialistas Denisas Nikitinas kartą per savaitę veda bendrojo fizinio pasirengimo kartu su savigynos ir kovos menų pradmenimis užsiėmimus. Į juos nuolat susirenka per 30 jaunuolių iš bendruomenės bei skirtingų seniūnijos vietų. Susidomėjimas bei lankytojų skaičius nuolat auga.

Šių užsiėmimų dalyviai junta fizinio aktyvumo naudą, išmoksta išvengti konfliktinių situacijų, jas kontroliuoti arba apsiginti. Tokiu būdu stabdomos patyčios mokyklose ir smurtas artimoje aplinkoje, didinamas vaikų ir jaunimo saugumas mokyklose ir gatvėse, skatinama sveika gyvensena ir fizinis aktyvumas.

Įsigytas sporto inventorius paskatino ir kitų sporto šakų populiarėjimą bendruomenėje. Čia renkasi ir senjorai, kurie naudojasi mažiau fizinių jėgų reikalaujančiu sporto inventoriumi – smiginio strėlytėmis, šaškėmis ar šachmatais.

Sodaitis

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close