Gruodžio 12 d. Prienų knygyne „Pegasas“ vyko renginys, kurio metu buvo apdovanoti vaikai, perskaitę daugiausia knygų.

Knygyno vedėja Greta Meškauskienė papasakojo apie vykusį projektą „Augu skaitydamas“, kuris buvo pirmasis leidyklos „Alma littera“ iniciatyvos „Lietuva – daugiausia skaitanti šalis Europoje“ žingsnis. Šiuo projektu buvo siekiama padėti tėvams formuoti vaikų skaitymo įgūdžius bei paversti skaitymą mėgstamu užsiėmimu. Lietuvoje atliktos skaitymo įpročių apklausos duomenimis, daugiau nei pusė suaugusiųjų ir trečdalis 3-10 m. vaikų visiškai neskaito.

Gegužės pradžioje startavęs projektas vyko iki rudens. Jo simboliai – plakatai Knygų medžiai – buvo išdalinti visoje Lietuvoje. Ant jų vaikai klijavo lapelius su perskaitytų knygų pavadinimais. Kuo daugiau knygų vaikai perskaitė, tuo vešlesnis jų medis buvo. G. Meškauskienė apgailestavo, kad iš išdalintų 400 medžių grįžo tik 6, ir džiaugėsi tais vaikais, kurie perskaitė daugiausia knygų.

Šio projekto nugalėtoja – „Ąžuolo“ progimnazijos antrokė – Meda Kučinskaitė (8 m.), perskaičiusi 51 knygą. Nedaug nuo jos atsiliko Gabrielė Viltė Mickevičiūtė (8 m.), perskaičiusi 46 knygas. Trečiąją vietą užėmė Karina Gelbūdaitė (7 m.), kuri perskaitė 17 knygų. Joms ir atiteko pagrindinės leidyklos „Alma littera“ dovanos. Be dovanų neliko ir Meda Mikoliūnaitė bei Erikas Padelstas, perskaitę po 13 knygų, bei Karolis Pūkas,  perskaitęs 11 knygų. Visi vaikai iš „Ąžuolo“ progimnazijos. Antrokus atlydėjusi mokytoja Odeta Stadalienė gyrė vaikus už aktyvų dalyvavimą projekte ir džiaugėsi, kad vaikai daug skaito ne tik per mokslo metus, bet ir vasarą.

Visiems susirinkusiems savo kūrybos pasaką „Spurgos“ perskaitė „Ąžuolo“ progimnazijos aštuntokė Neda Pogoželskaitė, dalyvavusi mokyklos projekte „Kuriame pasaką“. Renginio metu visus linksmino meninio lavinimo studijos „Ramunėlė“ vaikai, vadovaujami Ramunės Liutvynskienės.

 

„Naujojo Gėlupio“ informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close