Visoje Lietuvoje sužibs tūkstančiai gyvybės liepsnelių

 Šiais metais vėl organizuojama pilietinė akcija ,,Renkuosi gyvybę“, kurios metu visos Lietuvos žmonės kviečiami uždegti po žvakutę praėjusiais metais dėl abortų gyvybės netekusiems kūdikiams. Akcija visoje Lietuvoje vyks tą pačią dieną ir tą pačią valandą – spalio 29 d., ketvirtadienį, 19 val. Kviečiame visus aktyviai į ją įsitraukti.

           Trečius metus iš eilės prieš Vėlines rengiama akcija siekiama parodyti, kad kiekvienas pradėtas kūdikis turi teisę gimti, o kiekviena kūdikio besilaukianti mama turi teisę sulaukti pagalbos. Kaip rodo šokiruojantys skaičiai, labai dažnai per vieną dieną, valandą ar net sekundę padaromas baisus nuosprendis – nutraukiama užsimezgusi vaiko gyvybė. Kasmet Lietuva dėl abortų praranda apie 6000 pradėtų kūdikių.

           Tūkstančiai žvakučių įvairiuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose sužibs prisimenant tas gležnas, motinos įsčiose užsimezgusias gyvybes, kurios taip ir neišvydo dienos šviesos, nes mamos pasirinko abortą. Šia akcija taip pat siekiama paraginti žmones branginti ir saugoti žmogišką gyvybę bei suteikti moterims reikalingą pagalbą, kurios negavimas gali būti viena iš aborto priežasčių.

           Prie gražios pilietinės akcijos, kurią rengia Laisvos visuomenės institutas, kasmet prisideda vis daugiau žmonių, norinčių priminti, kad vaiko gyvybė yra brangi ir saugotina tiek iki gimimo, tiek po jo. Tai žino kiekviena mama ir kiekvienas tėtis, būtent taip vaiką saugo ir galiojantis Vaiko teisių pagrindų įstatymas. Šiemet akcija ypač aktuali, nes LR Seime yra svarstoma nauja šio įstatymo redakcija ir yra teikiami siūlymai apsaugą vaikui iki gimimo panaikinti.

,,Toks įstatymo pakeitimas reikštų valstybės požiūrį, kad gimimo dieną naujas žmogus atsiranda iš nebūties, staiga pradeda egzistuoti. Tačiau iš tiesų gimęs vaikas yra tas pats žmogus, kuris iki gimimo gyveno mamos įsčiose. Nėra objektyvaus pagrindo diskriminuoti mažiausių iš mūsų. Vaikus turime pradėti saugoti nuo jų gyvenimo pradžios — dar iki gimimo”, – sakė Laisvos visuomenės instituto, inicijuojančio akciją, vadovė Kristina Zamarytė-Sakavičienė.

           Akcijos iniciatoriai bei jų draugai sieka atkreipti dėmesį, kad norint mažinti abortų skaičių, būtina padėti besilaukiančioms moterims ir nepalikti jų vienų lemiamą akimirką. Ir tuomet, kai jos rinksis tarp gyvenimo ir mirties, tarp augančio vaiko ir netekties skausmo, tarp motinystės ir vienatvės, jos tvirčiau rinksis gyvybę. Abortas – tai ne tik negimusio vaiko gyvybės nutraukimas: moksliniai tyrimai rodo, kad abortas daro didelę žalą ir mamos fizinei bei psichinei sveikatai. Tad padėdami mamai, mes saugome vaiko gyvybę, o gindami negimsį kūdikį, mes saugome moterį.

           Laisvos visuomenės institutas ragina visos Lietuvos miestus ir miestelius, savivaldybes ir bendruomenes aktyviai prisidėti prie pilietinės akcijos „Renkuosi gyvybę“ organizavimo savo krašte. Kuo daugiau žvakučių uždegsime negimusiems kūdikiams, tuo daugiau gyvybių išgelbėsime.

           Norėdami prisijungti prie akcijos ir gauti daugiau informacijos kreipkitės į Editą Gailiūtę, Laisvos visuomenės instituto projektų koordinatorę, tel.: +370 679 29323 arba el. paštu: edita.gailiute@gmail.com.

gyvybe-fb-2015-2[3]

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close