Vyksta pasirengimas NATO vadavietės pratyboms Baltijos šalyse

Į Baltijos šalyse lapkritį prasidėsiančias pratybas „Arkadinė Jungtis 2015“ (angl. Arcade Fusion) ir „Baltijos šeimininkas“ (angl. Baltic Host) yra jau atvykusi dauguma NATO sąjungininkų greitojo reagavimo pajėgų korpuso vadavietės (angl. Alied Rapid Reaction Corps Headquarters, ARRC HQ) karių, technikos ir įrangos.
Į Klaipėdą jūrų uostą atplukdyta sąjungininkų technika paskirstyta į pratybų vietas Lietuvoje ir Latvijoje, o NATO sąjungininkų greitojo reagavimo pajėgų korpuso vadavietės kariai Jungtinio štabo teritorijoje Vilniuje įrengė lauko logistinę vadavietę.
Sklandžią visų pratybų dalyvių koordinaciją padeda užtikrinti ir nuo šių metų rugsėjo Lietuvoje veikiantis NATO pajėgų integravimo vienetas (angl. NATO Force Integration Unit, NFIU).
Spalio 19 d. NATO sąjungininkų greitojo reagavimo pajėgų korpuso vadavietės štabo kariai pradės modeliuoti galimus parengto pratybų scenarijaus sprendimus ir veiksmų eigos variantus.
Lapkričio 9–20 dienomis vyksiančias pratybas „Arkadinė Jungtis 2015“ organizuoja Jungtinėje Karalystėje dislokuota NATO sąjungininkų greitojo reagavimo pajėgų vadavietė. Pratybų metu bus išbandomos naujos idėjos, kurios galėtų būti panaudotos vystant ypač greito reagavimo NATO pajėgas. Taip pat pratybose bus siekiama įvertinti galimybes dislokuotis ir vykdyti užduotis vietovėje, stiprinti partnerystę su Baltijos šalimis. Pratybos vienu metu vyks Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Šios pratybos rengiamos kartu su trijų Baltijos šalių pratybomis „Baltijos šeimininkas“, skirtomis užtikrinti tinkamą priimančiosios šalies paramą į regioną atvykstantiems NATO sąjungininkų padaliniams.
KAM inf. Srž. Mike O‘Neill (ARRC HQ) nuotrauka

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close