Birštone vyko Adolfo Kikilo irklavimo regata

Sauliaus Smailio nuotr.

Kasmet nuo 1995 metų spalio pradžioje vyksta jaunųjų irkluotojų ir veteranų regata, skirta žymaus mūsų krašto irkluotojų ugdytojo Adolfo Kikilo garbei. Šiemet jauni irkluotojai ir veteranai susirinko jau į 20-ąją irklavimo šventę.

Adolfas Kikilas buvo Lietuvos nusipelnęs treneris, ilgametis šalies irkluotojų ugdytojas. Jaunystėje pasižymėjo kaip kovotojas už Lietuvos laisvę –1944 m. buvo lietuviškosios armijos LLA narys, vėliau ,,Vanagų“ organizacijos savanoris. Pokario metais baigė Lietuvos valstybinį kūno kultūros institutą ir dirbo sporto srityje, ugdė ir treniravo jaunuosius irkluotojus. Nuo1989 m. iki 2001 m. buvo Birštono sporto tarybos narys. A. Kikilui vadovaujant irklavimo sportui (1959–1986 m.) buvo pasiekti geriausi Lietuvos irkluotojų rezultatai: olimpinėse žaidynėse irkluotojai iškovojo 10 medalių, pasaulio čempionatuose – 14 medalių, TSRS čempionatuose – 293 medalius. A. Kikilas buvo apdovanotas aukščiausiu sportiniu apdovanojimu – pirmojo laipsnio aukso medaliu. Jam suteiktas Kario savanorio statusas, jis apdovanotas Šaulių ženklo ordinu.

Šių metų irklavimo regatoje dalyvavo pajėgiausi Lietuvos irkluotojai. Jie varžėsi vienviečių, dviviečių ir keturviečių valčių klasėse, įvairiose amžiaus grupėse.

Kai kurie Birštono sporto centro auklėtiniai, treniruojami Vytauto Domarko, taip pat pasirodė gerai, užėmė prizines vietas.

Irkluotojams reikėjo įveikti 2000 metrų nuotolį.

 

Jaunių merginų vienvietės:

1 vieta – Ieva Medelinskaitė, Kauno r. – 9:05.02
2 vieta – Jovita Lukšaitė, Kauno r. – 9:17.03
3 vieta – Elizabeta Matulevičiūtė, Birštono SC – 10:31.09  (Nuotraukoje iš dešinės pirma)

Jaunių vaikinų porinės dvivietės:                    

1 vieta –Adam Sinocha, Szymon Piekarski, Elk (Lenkija) – 7:53,1

2 vieta – Karolis Aliukonis, Paulius Černevičius, Birštono SC – 7:54,5 (Nuotraukoje iš kairės pirmi)                            

3 vieta – Mantas Kapočius, Dominykas Juodžiukynas, Kauno r. – 8:19,8

 

Keturvietės porinės
Jaunių vaikinų keturvietės porinės:

1 vieta –A. Sinocha, S. Piekarski, D. Ciesluk, J.Przekopski, Elk (Lenkija) – 7:16,2
2 vieta – K. Aliukonis, L. Čižauskas, M. Vaičaitis, P. Černevičius, Birštono SC – 7:19,2  (Nuotraukoje iš dešinės pirmi)
3 vieta – M. Kapočius, D. Juodžiukynas, T. Mašanauskas, T. Šukauskas, Kauno r. – 7:33,5

Sauliaus Smailio nuotr.
Sauliaus Smailio nuotr.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close