Druskininkų savivaldybę bei sveikatinimo ir poilsio centrą „Aqua“ krečia STT

Druskininkų savivaldybei priklausančiame Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centre „Aqua“, į kurį įeina vandens parkas, viešbutis, gydykla buvo tvarkomasi kaip privačioje įmonėje.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos pareigūnai, gavę duomenų apie galbūt neteisėtai naudojamas savivaldybės bendrovės lėšas ir turtą, pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl šios bendrovės direktoriaus piktnaudžiavimo.

Bendrovės vadovas, kaip įtariama, kartais pasitelkdamas kai kuriuos Druskininkų savivaldybės darbuotojus, organizuodavo žmonių apgyvendinimą viešbutyje „Aqua“ be jokios buhalterinės apskaitos, taip pat būdavo dalinamos įvairios dovanos – leidimai nemokamai pasinaudoti centro paslaugomis.

Atlikdami šį ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo, STT pareigūnai vakar (spalio 12 d.) sulaikė „Aqua“ direktorių E. A., bendrovės ir Druskininkų savivaldybės patalpose atliko kratas ir paėmė tyrimui reikšmingus daiktus ir dokumentus.

STT pareigūnų atliekamą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Spalio 13-osios vakarą Druskininkų savivaldybė išplatino pranešimą bei įtarimų, kuriuos sieja su politiniu šmeižtu, paneigimą:

Druskininkų savivaldybė informuoja, kad yra nustebinta Specialiųjų tyrimų tarnybos vizitų tiek į Druskininkų savivaldybę, tiek į Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centrą „Aqua“ bei viešoje erdvėje paskelbta, įrodymais nepagrįsta informacija, kuri daro didžiulę žalą įmonės ir savivaldybės prestižui.

Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centras „Aqua“ – nefinansuojama savivaldybės biudžeto lėšomis, pelningai dirbanti įmonė, kasmet savivaldybei teikianti išorės audito patikrintas finansines ataskaitas, niekada nekėlė abejonių dėl savo veiklos skaidrumo.

Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centras „Aqua“, pritariant Savivaldybei, nuolat vykdo socialines akcijas ir dalyvauja socialiniuose projektuose tiek vietiniu, tiek respublikiniu mastu, finansuoja atskirus miesto kultūrinius renginius, remia tam tikras socialines grupes: pagyvenusius, moksleivius, neįgaliuosius, ūkininkus ir kitas visuomenines organizacijas, kasmet profesinių švenčių proga suteikia galimybę socialiniams darbuotojams, pedagogams, sportininkams, Lietuvos policininkams su šeimomis apsilankyti Vandens parke.

Neabejojame, kad tokios socialinės bei rinkodaros priemonės sukuria didžiulę pridėtinę vertę ne tik įstaigai, pritraukiant į įmonę papildomus lankytojų srautus, bet ir Druskininkų savivaldybės bendruomenei, sukuriant jai naujas darbo vietas.

Savivaldybė mano, kad šie STT veiksmai yra galimai prasidedančios rinkiminės kovos politinis užsakymas, paremtas nuolat savivaldybės tarybos opozicijos narių rašomais skundais. Savivaldybė neatmeta galimybės kreiptis į teisėsaugos institucijas apskundžiant šiuos veiksmus.

adrenalinas-800x509

STT, Druskininkų savivaldybė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close