Pereinamąją taurę išsaugojo Šilavoto girininkijos komanda

Praėjusį šeštadienį, spalio 10 dieną, Bačkininkų miško laukymėje vyko tradicinės Prienų miškų urėdijos medžiotojų šaudymo varžybos. Jose dalyvavo 10 komandų (iš viso 30 dalyvių) – 7 girininkijų, vairuotojų, operatorių ir administracijos.

Susirinkusius medžiotojus pasveikino Prienų miškų urėdijos urėdas Robertas Judickas ir palinkėjo taiklių šūvių, taip pat gerai pailsėti gamtoje.

Pirmoje rungtyje reikėjo šaudyti iš 30 m atstumo į stovintį šerną, antroje – paleisti 10 šūvių iš 3 pozicijų į skrendančias lėkšteles.

Šaudyti į šerną geriausiai sekėsi Meškapievio girininkijos girininkui Robertui Tarasevičiui, kuris šioje rungtyje užėmė pirmą vietą. Antras buvo Audrūnas Adomaitis iš Šilavoto girininkijos, trečią vietą užėmė Meškapievio eigulys Petras Radvilavičius, kuris dėl šios vietos susirungė su urėdu R. Judicku.

Daug dėmesio ir pašmaikštavimų sulaukė šaudymas į skrendančias lėkšteles. Vyrai labai stengėsi pataikyti į judantį taikinį, tik ne visada pavykdavo. Sako, gaiduką spaudė gerai, tik su pataikymu buvo sunkiau.

Kol vieni šaudė į taikinius, kiti virė medžiotojų sriubą. Daugiausia patirties šioje srityje turintis Šilavoto girininkas Vidmantas Dereškevičius su padėjėjais darbavosi spėriai – reikėjo ne tik taikliai šaudyti, bet ir laiku patiekti varžybų dalyviams pietus.

Po šaudymo į skrendančias lėkšteles paaiškėjo taikliausi medžiotojai. Pirmą vietą užėmė jaunas medžiotojas Rytis Tarasevičius, antrą – V. Dereškevičius, trečią – A. Adomaitis.

Ant kelmo kunkuliavo verdama kvapni sriuba, į kurią buvo daug pridėta visko – bulvių, morkų, šviežių ir raugintų kopūstų, svogūnų, lauro lapelių, sviesto, šernienos ir dar kažko, kas daro ją ypatingą, bet tos paslapties virėjas niekam nepatiki.

Pasibaigus varžyboms, išaiškėjo ir komanda, kurios šūviai buvo taikliausi. Pirmąją vietą laimėjo Šilavoto girininkijos komanda, bendroje įskaitoje surinkusi 68 taškus, antrąją vietą užėmė Meškapievio girininkija su 51 tašku, o trečioji prizinė vieta atiteko „Centro“ (administracijos) komandai. Pereinamoji prizinė taurė vėl atiteko Šilavoto girininkijos medžiotojų komandai.

Na, o po įtemptų varžytuvių visi draugiškai srėbė labai gardžią medžiotojų sriubą.

DSCF0253

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close