Ketvirtadienį birštoniečiai rinkosi į Carito namuose vykusį tradicinį „Bočių“ bendrijos renginį, kur buvo uždegta pirmoji Advento žvakė ir klausomasi poezijos skaitinių. Vakaronėje dalyvavo Prienų krašto kūrėjų klubo „Gabija“ narė poetė Stefa Juršienė, išleidusi jau dešimtą poezijos knygelę „Prakalbintoji upė“, Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, Birštono parapijos klebonas monsinjoras Jonas Dalinevičius, kunigas Alfonsas Babonas,  Seimo nario Andriaus Palionio padėjėja Valė Petkevičienė bei J. Palionio paramos ir labdaros fondui atstovaujančios Julija Palionienė ir Edita Palionytė.

Adventinį vakarą muzikiniu kūriniu pradėjo Onutė Gratulevičienė ir Toliama Ragienė, o apie šio meto tradicijas pasakojo „Bočių“ bendrijos pirmininkė, renginio organizatorė Julija Barutienė, paminėjusi, kad praėjusį sekmadienį prasidėjo liturginis Advento laikotarpis, skirtas pasiruošti atgailai, rimčiai ir pasirengti Kristaus atėjimui. Pirmąją Advento žvakę uždegė Antanas Seilius ir Bronelė Lukošienė.

S. Juršienė šiemet išleido dešimtąją savo kūrybos knygelę „Prakalbintoji upė“, kurios eilėmis buvo padabintas ir šis gražus vakaras. Pasak J. Barutienės, nereikia didesnio susikaupimo kaip skaityti eiles ir susipažinti su jų autore, įdėjusia dalelę savo širdies į šią knygą.

Vakaro skaitymai prasidėjo Bernardo Brazdžionio eilėmis, o vėliau „Bočių“ bendrijos nariai skaitė eiles iš S. Juršienės naujausio leidinio. Pirmiausia nuskambėjo In memoriam dainininkei Beatričei Grincevičiūtei, jos 100-ojo gimtadienio proga.

S. Juršienės eiles skaitė Marija Leščinskienė, Birutė Krukonienė, Aldona Milda Valatkienė, Leonas Barutis, Vanda Kačergienė, Angelė Glatkauskienė, Justinas Vilkas, Teresė Murauskaitė, Bronius Šalčius, Judita Vyšniauskienė, Onutė Kurapkienė, Juozas Šėma ir kiti.

S. Juršienė pasidžiaugė, kad birštoniečiai ją kviečiasi į Advento renginius, kad domisi poezija, dėkojo už eleganciją, draugystę ir šilumą. Pasak autorės, visiems reikia žmogiškos šilumos ir pabuvimo kartu. „Juk poezija kaip vėjas, ji gimsta iš nieko“, – sakė S. Juršienė, paklausta, kaip gimsta eilėraščiai. Ji  jausmingai paskaitė ne vieną kūrinį iš savo leidinio. Klausytojams užminė ir mįslę – sonetą. Reikėjo pasakyti, kam jis skirtas. J. Vilkas atspėjo, kad tai Just. Marcinkevičiui skirtas  eilėraštis. Be to, S. Juršienė  šį vakarą birštoniečius pamalonino ne vienu savo kūrybos skaitymu bei pasakojimu apie jau skaitytojus pasiekusius leidinius. Ji dėkojo J. Palionio paramos ir labdaros fondui už pagalbą Prienų krašto kūrėjams.

Sveikinimo žodį tarė ir Birštono savivaldybės merė N. Dirginčienė ir JPLR fondo atstovė Julija Palionienė, apdovanodama renginio organizatorius ir palinkėdama gražaus ir prasmingo Advento.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close