Baigėsi prieštankinių padalinių pratybos „Medžiotojas 2015“

Spalio 8 d. Generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje (Švenčionių r.) pratybų vadovui apdovanojant geriausiai pasirodžiusius karius, baigėsi dvi savaites vykusios prieštankinių padalinių pratybos „Medžiotojas 2015″. Jų metu Sausumos pajėgų prieštankinių padalinių vienetai kartu su JAV ir Latvijos karių prieštankiniais padaliniais remiami artilerijos, minosvaidžių bei JAV sraigtasparnių AH-64 „Apache“ grupės, treniravosi naikinti šarvuotosios technikos ir pėstininkų įtvirtinimų taikinius.
Nuo rugsėjo 28 d. vykusiose prieštankinių padalinių pratybose „Medžiotojas 2015″ kartu treniravosi Sausumos pajėgų prieštankinių būrių kariai ir atskiri prieštankinės ginkluotės operatoriai, atlikdami kovinius šaudymus kartu su JAV Sausumos pajėgų 173-osios oro desanto brigados 1-503-ojo pėstininkų bataliono Delta kuopos, bei Latvijos Pėstininkų brigados Kovinės paramos bataliono prieštankinės kuopos kariais, tobulino gebėjimus naikinti šarvuotą techniką ir taikinius esančius už įvairių priedangų. Viso šiose pratybose, skirtingais etapais, sudalyvavo apie 360 karių.
Šių pratybų metu buvo pademonstruotas ne tik prieštankinių priemonių, artilerijos sviedinių ir minosvaidžių minų („Javelin“ „Spyke“, „TOW“, „Carl Gustaf“, PV1110, AT-4, L70, RBS70 ir kt.) poveikis šarvuotai technikai, bet ir patikrintos galimybės naikinti šarvuotus, bei už priedangų esančius taikinius pasitelkiant sunkiuosius kulkosvaidžius ir automatinius granatsvaidžius (M2HB QCB, H&K GMG 40 mm, MK19 ir kt.).
Pratybose dalyvauja Lietuvos kariuomenės padalinių kariai iš Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas”, Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų, Sausumos pajėgų Juozo Lukšos mokymo centro, Juozo Vitkaus inžinerijos, Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų, Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų, Karinių oro pajėgų Oro gynybos ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo batalionų.

KAM

Inzinieriu priestankinis griovys
Nuotrauka iš pratybų „Medžiotojas 2015“ vrš. Gintauto Maurico.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close