Didžiausiose nuo 2002 metų NATO pratybose „Trident Juncture“ dalyvaus ir Lietuvos kariai

Spalio 3 d. Ispanijoje, Italijoje ir Portugalijoje prasidėjusiose, didžiausiose nuo 2002 metų NATO pratybose „Trident Juncture 2015“ (liet. „Trišakė jungtis 2015”), Baltijos bataliono sudėtyje nuo spalio vidurio dalyvaus ir Lietuvos kariai. Lietuvos kariuomenė į šias pratybas siunčia apie 200 karių su beveik 50 vienetų karinės technikos.
Lietuvos kariai drauge kariniais vienetais iš Belgijos, Čekijos, Estijos, Ispanijos, JAV, Kroatijos, Latvijos, Lenkijos, Rumunijos ir Vokietijos lauko pratybų laikotarpiui nuo spalio vidurio bus dislokuoti į šalia Saragosos (Ispanija) esantį San Gregorio karinį poligoną.
Lauko taktinėse pratybose treniruosis Sausumos pajėgų Karaliaus Mindaugo husarų bataliono kuopa su štabo elementu, sustiprinta Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotojo pėstininkų bataliono prieštankiniu būriu. Šis Lietuvos jungtinis vienetas veiks trišalio Baltijos bataliono (BALTBAT) sudėtyje, kuris 2016 metais priskirtas budės NATO greitojo reagavimo pajėgose (angl. NATO Response Force, NRF).
Iki lapkričio 6 d. trijose priimančiosiose šalyse ir dar keliose kitose vietovėse Belgijoje, Kanadoje, Nyderlanduose, Norvegijoje, Vokietijoje, taip pat operacijas jūroje ir ore vykdys daugiau nei 36 tūkst. karių iš daugiau nei 30 NATO ir partnerių šalių.
Pratybose „Trident Juncture 2015” treniruosis ir bus vertinamas NATO greitojo reagavimo pajėgų pasirengimas budėti 2016 metais. NATO greitojo reagavimo pajėgas sudaro gerai pasiruošusios ir technologiškai pažangios daugianacionalinės pajėgos, susidedančios iš sausumos, oro, jūrų ir specialiųjų operacijų pajėgų komponentų.
Šiomis pratybomis NATO demonstruoja viso Aljanso narių ir partnerių ryžtą būti pasirengusiems šiuolaikiniam karui ir rodo Aljanso pasiruošimą atitinkamomis galimybėmis ir pajėgumais pasitikti esamus ir būsimus saugumo iššūkius.

KAM

IMG_3644

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close