„Birštono taurė 2015“ atiteko svečiui iš Gardino

Sekmadienį, rugsėjo 27 dieną, Birštono gimnazijos aktų salėje vyko tradicinis greitųjų šachmatų turnyras „Birštono taurė –2015“. Šį kartą į Birštoną susirinko net 105 dalyviai iš Kauno, Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių, Druskininkų, Marijampolės, Alytaus, Vilkaviškio, Kazlų Rūdos, Kelmės, Panevėžio ir Marijampolės, taip pat trys svečiai iš Gardino miesto (Baltarusijos).

 

Varžybos pradidėjo 11 valandą, o baigėsi tik 19 val. Šachmatininkai keletą valandų stengėsi surinkti kuo daugiau taškų ir iškovoti Birštono taurę.

Varžybos vyko šveicariškąja sistema 9 ratais. Tai reiškia, kad pirmiausia žaidžiama ištraukus burtus, o vėliau – laimėjusieji su laimėjusiais, pralaimėję su pralaimėjusiais, taip pat ir sužaidusieji lygiomis.

Pasak Birštono sporto centro šachmatų būrelio trenerio Kazio Lukošiaus, šį kartą į Birštoną susirinko „kieti“ šachmatininkai ir iki pat žaidimo pabaigos nebuvo aišku, kas bus laimėtojas. Nors buvo galima nuspėti, kad į pagrindinį apdovanojimą pretenduoja žaidėjas iš Gardino.

Birštoniečiai turnyre dalyvavo gana gausiai, nors turėjo galimybę sudaryti didesnę komandą ir įgyti didesnę patirtį žaisdami su kitais kolegomis.

Daugiausia taškų surinko šie birštoniečiai: Vilius Martusevičius – 6 tšk., Robertas Travkinas – 5,5 tšk., Jonas Džervus – 5 tšk., Danutė Urbonavičiūtė – 5 tšk., Kazimieras Senavaitis – 4,5 tšk., Justas Martusevičius – 4 tšk., Virginija Černevičienė – 3,5 tšk., Paulius Černevičius – 3 tšk., Ineta Marčiukaitytė – 3 tšk., Raimundas Jurgaitis – 3 tšk., Gabija Žuvininkaitė – 3 tšk. Kiti dalyviai surinko po mažiau taškų.

Apdovanojimus gavo birštoniečiai – Vilius Martusevičius, surinkęs 6 tšk., Robertas Travkinas – 5,5 tšk., Jonas Džervus – 5 tšk. Danutė Urbonavičiūtė užėmė trečią vietą tarp moterų (5 tšk.), Paulius Černevičius – kaip Birštono jaunuolis (3 tšk.).

Kaip ir buvo tikėtasi, pirmąją vietą, piniginį prizą ir Birštono taurę laimėjo svečias iš Gardino Vladimir Veremeichik (8 tšk.). Antroji vieta atiteko Tomui Tamošiūnui iš Kauno, trečioji – Pauliui Pultinevičiui iš Marijampolės, ketvirtoji – Andrei Olhovik iš Gardino, penktoji – Stasiui Steponavičiui iš Kauno, šeštoji – Andriui Žvirbliui iš Vilniaus, septintoji – Rimvydui Šumskui iš Marijampolės.

Prizai buvo įsteigti ir geriausiai šachmatininkei moteriai, senjorui, jaunuoliui, Birštono jaunuoliui ir birštoniečiui (geriausiam).

Geriausios moters šachmatininkės titulas atiteko panevėžietei Rūtai Jakaitytei, antrą vietą užėmė vilnietė Emilija Misiuk, o trečią – birštonietė Danutė Urbonavičiūtė.

Turnyro prizinis fondas buvo 300 eurų. Pirmosios vietos laimėtojui teko 80 eurų, o VII vietos prizininkui – 10 eurų.

DSCF8749
Vyr. teisėjas Algirdas Rauduvė ir Vladimir Veremeichik

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close