Tarptautinių prieštankinių padalinių pratybų „Medžiotojas 2015“ dalyviai atliko šaudymus

Nuotrauka: G. Maurico

Spalio 1 d. prieštankinių padalinių pratybų „Medžiotojas 2015“ dalyviai vykdė naudojamos ginkluotės ir amunicijos poveikio demonstravimą – šaudė į šarvuotą techniką, pastatus, bunkerius.
Rugsėjo 28-spalio 9 d. vyksta tarptautinės prieštankinių padalinių pratybos „Medžiotojas 2015“ Generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje (Švenčionių r.). Daugiau nei 350 karių iš Lietuvos, Latvijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų prieštankinių padalinių dvi savaites treniruojasi kovoti su šarvuotomis transporto priemonėmis.
„Pirmą kartą šiose prieštankinių padalinių pratybose dalyvauja kariai iš Latvijos, taip pat jas stebėti atvyko kolegos iš Estijos. Esant dabartinei saugumo situacijai labai svarbu stiprinti sąveiką su sąjungininkų kariais ir gilinti žinias kovoje su šarvuota technika. Šiemet į pratybas planuojame įtraukti paramą iš oro ir tokiu būdu dar labiau praplėsti mūsų karių įgūdžius”, – sakė pratybų vadovas majoras Edgaras Birvinskas.
Pratybose trijų NATO valstybių prieštankinių vienetų kariai ir prieštankinės ginkluotės operatoriai dalyvauja su įvairia ginkluote, galinčia įveikti šarvuotą priešo techniką – pradedant prieštankiniais pabūklais, baigiant moderniomis raketinėmis sistemomis. Koviniam šaudymui kariai naudos nešiojamas vidutinio nuotolio prieštankines raketų paleidimo sistemas „Javelin” ir „Spike“, valdomas prieštankines raketų sistemas „TOW“, prieštankinius granatsvaidžius „Carl Gustaf” ir „AT-4″, prieštankinį beatošliaužį pabūklą „PV1110″, automatinius granatsvaidžius GMG. Kariai iš Karinių oro pajėgų Oro gynybos bataliono šaudys su artimojo nuotolio zenitine patranka L-70 ir raketiniais oro gynybos kompleksais RBS70. Gynybinių operacijų metu naikinti šarvuotus taikinius padės ir paramą iš oro suteiks JAV kariniai sraigtasparniai UH-60 „Black Hawk” ir AH-64 „Apache”.
Kasmetinės pratybos „Medžiotojas“ vyksta jau penktą kartą. Jos skirtos lavinti ir tobulinti prieštankinių padalinių karių gebėjimus, naudoti turimą prieštankinę ginkluotę atliekant kovinį šaudymą. Iki spalio 9 d. truksiančiose pratybose dalyvauja Lietuvos kariuomenės padalinių kariai iš Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas”, Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų, Sausumos pajėgų Juozo Lukšos mokymo centro, Juozo Vitkaus inžinerijos, Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų, Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų, Karinių oro pajėgų Oro gynybos ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo batalionų.

KAM

Nuotrauka: G. Maurico
Nuotrauka: G. Maurico

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close