Angelų sargų diena Prienuose – santūri, tačiau su puikia nuotaika (GALERIJA)

Spalio 2 dieną Prienuose, kaip ir visoje Lietuvoje, paminėta Angelų sargų diena.

 

Ko gero, tai viena iš nedaugelio progų, kai pareigūnes ir pareigūnus galima pamatyti pasipuošusius paradinėmis uniformomis ir su šypsenomis veiduose. Tai diena, kai mums pažįstami kaip pikti, protokolais ginkluoti pareigūnai tampa, rodos, senais draugais.

 

Kaip ir kiekvienais metais, šiemet Angelų sargų dieną dauguma Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Prienų rajono policijos komisariato (PK) pareigūnų rinkosi į šv. Mišias Prienų Kristaus Apsireiškimo bažnyčioje. Pasipuošę ir su šypsena.

 

Tiesa, šiemet prieniečiai nepamatė jau tradicija tapusios pareigūnų rikiuotės bei eisenos iš bažnyčios iki Prienų kultūros ir laisvalaikio centro. Pasak Prienų r. PK viršininko Dainiaus Janavičiaus, šiemet iškilmingos eisenos atsisakyta dėl gana paprastos priežasties – noro visuomenei parodyti, jog pareigūnai nėra kažkuo viršesni už kitus žmones. Jie – tai paprasti žmonės, turintys pareigą padėti kitiems.

 

Prienų kultūros ir laisvalaikio centre kasmet susirenkantiems pareigūnams ši diena – ir viena svarbiausių metuose. Jos metu kiekvienas pareigūnas būna ir įvertintas. Kiekviena šią dieną gauta padėka ar apdovanojimas – tai pareigūnų darbo įvertinimas.

 

Pasak D. Janavičiaus, pareigūnų misija kilni ir garbinga – apginti kiekvieną žmogų, užtikrinti tvarką ir apsaugoti valstybę. Sveikindamas kolegas profesinė šventės proga, komisariato viršininkas pabrėžė tvirtai tikintis, kad jo kolegų įdirbis, patirtis ir veržlumas, pasirengimas, ištvermė ir išmintis keičia senąjį požiūrį į policininką kaip baudėją ir leidžia uniformuotą pareigūną laikyti talkininku, padėjėju, gelbėtoju. Kiekvieno jų sąžiningas darbas, atsakomybė, išvaizda – tai visos Lietuvos policijos veidas. Ir nuo visų pareigūnų priklauso, ar jis bus šviesus, atviras ir draugiškas.

 

D. Janavičius dėkojo ir visada juos palaikančiai savivaldai, Seimo nariams, kolegoms prokurorams, kitų teisėsaugos ir teisėtvarkos institucijų atstovams už puikų bendradarbiavimą ir bendrų tikslų siekimą, taip pat kiekvienam dorą gyvenimą gyvenančiam Prienų rajono gyventojui.

 

Kaip minėjo Prienų r. PK viršininkas, pastaraisiais metais komisariato kolektyvas jaunėja, į jo gretas įsilieja vis daugiau jaunų, veržlių pareigūnų. Šie metai taip pat ne išimtis, komisariato kolektyvo gretas papildė penki nauji pareigūnai. Sveikindamas juos su pirmąja Angelų sargų diena, D. Janavičius įteikė ir pirmuosius policijos pažymėjimus bei viršininko padėkas pasirinkus profesiją tarnauti žmogui ir valstybei.

 

Prienų r. PK pareigūnams perduoti ir Alytaus apsk. VPK viršininko sveikinimai bei apdovanojimai, padėkos.

 

Antrojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu „Už nuopelnus“ apdovanotas Viešosios policijos skyriaus (VPS) Prevencijos poskyrio (PP) tyrėjas, vyresnysis inspektorius Artūras Stanevičius.

 

Pirmojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu „Už nepriekaištingą tarnybą“ – VPS viršininkas, komisaras Albinas Jakimavičius, VPS PP tyrėjas, inspektorius Rimantas Plioplys, VPS patrulių būrio (PB) vyriausiasis patrulis, viršila Juozas Aukštakalnis.

 

Antrojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu „Už nepriekaištingą tarnybą“ apdovanota VPS PP specialistė, vyresnioji inspektorė Edita Kubilienė bei VPS operatyvaus valdymo grupės vyresnioji postinė, viršila Eglė Valatkienė.

 

Trečiojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu „Už nepriekaištingą tarnybą“ apdovanotas VPS PB vadas, inspektorius Vytautas Dzencevičius ir VPS PB vyresnioji patrulė, inspektorė Virginija Vilkaitė.

 

Vardinėmis dovanomis (laikrodžiais) apdovanotas Kriminalinės policijos skyriaus (KPS) tyrėjas, vyresnysis inspektorius Mantas Mulajevas ir kanceliarijos vyresnioji specialistė Lina Špukauskienė.

 

Padėkos pareikštos KPS tyrėjui, vyresniajam inspektoriui Karoliui Norkūnui ir Migracijos skyriaus Prienų grupės vyresniajai specialistei Virginijai Rimašauskienei.

 

Už glaudų bendradarbiavimą, pilietiškumą ir paramą policijai Angelų sargų dienos – policijos šventės proga Alytaus aps. VPK viršininko padėka įteikta ir policijos rėmėjai, Prienų socialinių paslaugų centro direktorei Aurelijai Urbonienei.

 

Už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą Prienų rajono savivaldybės mero padėkomis paskatinti pareigūnai, labiausiai pasižymėję formuojant saugią aplinką rajone bei užtikrinantys Prienų krašto žmonių saugumą: VPS PP viršininkas Kęstutis Loda, VPS PP vyresnysis tyrėjas Juozas Leškevičius, VPS PP tyrėja Rosita Mieldažytė, VPS PP tyrėja Jolanta Valskienė, VPS kelių policijos grupės vyresnysis specialistas Aidas Stravinskas, VPS PB vyresnysis patrulis Vaidas Miliauskas, VPS PB vyresnysis patrulis Arvydas Petkevičius, VPS PB patrulis Deividas Balčiukynas, KPS tyrėja Rūta Adomynienė, KPS tyrėja Vaiva Matulaitienė, KPS tyrėja Laima Raulinaitienė, KPS operatyvinės grupės specialistas Gintaras Žekevičius.

 

Pareigūnus sveikino ir LR Seimo nariai. LR Seimo narys Andrius Palionis su padėkos žodžiais visiems pareigūnams prisiminimo dovaną įteikė ir VPS PP specialistei Jolitai Sinkevičienei. LR Seimo narys Vytautas Kamblevičius kartu su sveikinimais padėkojo VPS PP specialistei Editai Kubilienei, KPS vyriausiajam tyrėjui Laimonui Jankauskui bei VPS PB vyresniajam patruliui Vaidui Miliauskui.

 

Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros atstovai įteikė padėkas Prienų r. PK viršininkui D. Janavičiui bei KPS operatyvinės grupės specialistui Gintarui Žekevičiui.

 

Pareigūnus pasveikino ir šv. Mišias aukojęs Alytaus apsk. VPK kapelionas Sigitas Bitkauskas. Jis komisariato viršininkui įteikė ir ką tik išleistą, dar dažais kvepiančią popiežiaus, Šventojo Tėvo Pranciškaus encikliką „LAUDATO SI“ apie rūpinimąsi bendraisiais namais. Enciklikoje daug kalbama apie gamtos bei pačios planetos apsaugą. D. Janavičius pažadėjo ją perskaitęs perpasakoti ir visam kolektyvui.

 

Sveikinimų bei nuoširdžių padėkų pareigūnams negailėjo ir Prienų socialinių paslaugų centro direktorė A. Urbonienė, Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Prienų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Gintautas Baltrimas, atstovai iš Prienų rajono apylinkės teismo.

 

DSC_1307

galerija0906

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close