„Vytauto“ krepšininkai be skrupulų įveikė pirmuosius priešininkus (GALERIJA)

Trečiadienio vakarą Prienų daugiafunkciame sporto komplekse (arenoje) vėl sugaudė Lietuvos krepšinio lygos (LKL) varžybų sirenos.

Prienų arenoje susitiko praėjusiame LKL sezono turnyrinės lentelės žemiausiose pozicijoje besivaržiusios Prienų-Birštono „Vytauto“ (2014–2015 m. sezone – Prienų „Prienai“) ir Panevėžio „Lietkabelio“ krepšinio komandos.

Į Prienus sugrįžusį LKL sezoną ir naujoji Prienų-Birštono „Vytauto“ komanda, ir jos sirgaliai pasitiko ypač audringai. Praėjusį sezoną varžybų metu pustuštėse arenos tribūnose tvyrojusią tylą pakeitė itin gausaus būrio sirgalių audringos ovacijos. Prožektorių šviesose audringai pasitikę naująją, atsinaujinusios šokėjų grupės apsuptą komandą, sirgaliai nenurimo iki rungtynių pabaigos. Sirgti būta dėl ko.

Jau pirmomis rungtynių akimirkomis taiklūs „vytautiečių“ metimai visus nuteikė optimistiškai ir žadėjo užtikrintą pergalę. Praėjus porai minučių, „Lietkabelio“ krepšininkams rezultatą pavyko išlyginti, tačiau tai buvo vienintelis jų priartėjimas prie karingai nusiteikusių varžovų. Praėjus vos 5 rungtynių minutėms, „vytautiečiai“ jau pirmavo dvigubai – 15:7. Likus vienai su puse pirmojo kėlinio minutei, vis dar dvigubai – 24:12. Tiesa, aidint pirmojo kėlinio pabaigos sirenai, aikštelės svečiai rezultatą šiek tiek sušvelnino – 26:16.

Antrajame kėlinyje sirgaliai toliau mėgavosi svečių iš Panevėžio triuškinimu. Sužaidus vieną su puse minutės „Vytauto“ krepšininkai susigrąžino 12 taškų skirtumą – 30:18, po penkių su puse minutės jį dar labiau padidino – 40:27.

„Vytautiečių“ žaidimas vis labiau spaudė aikštelės svečius į kampą. Šiose rungtynėse dėl puikiai derėjusio aikštelės šeimininkų „taiklių metimų su pražanga“ tandemo „vytautiečiai“ be sustojimo „nušuoliavo“ į priekį. Aidint antrojo kėlinio pabaigos sirenai, surinktų taškų skirtumas vis dar buvo beveik dvigubas – 49:27.

Trečiajame kėlinyje „Lietkabelio“ krepšininkas Artūras Valeika tarsi atsibudo ir komandų žaidimas pradėjo darytis panašus į atkaklias rungtynes. Aikštelės svečiai, pagyvinę savo žaidimą, sustojo ties 20 taškų skirtumo riba ir stengėsi šio skirtumo nepadidinti, bet kiek įmanoma sumažinti. Praėjus pusei trečiojo kėlinio, skirtumas tarp komandų jau buvo šiek tiek mažesnis – 56:38. Likus vienai trečiojo kėlinio minutei, skirtumas vėl išaugo iki 66:43, o aidint kėlinio pabaigos sirenai, komandas skyrė rezultatas 70:47.

Ketvirtasis kėlinys, ko gero, visose rungtynėse suteikia daugiausiai azarto bei įtampos. Netaiklūs „vytautiečių“ metimai bei vėl pagyvėjusios „Lietkabelio“ krepšininkų atakos privertė ne tik sunerimti sirgalius, bet ir ženkliai sumažino skirtumą tarp komandų. Likus žaisti 7 varžybų minutes, rezultatas – 72:56. Praėjus pusei ketvirtojo kėlinio – 79:60. Likus porai minučių iki varžybų pabaigos ir pradėjus tirpti skirtumui, prieš akis pradėjo dygti daug kartų sirgalius nuvylusių, paskutinėmis akimirkomis pralaimėtų varžybų vaizdai – 81:65. Tiesa, naujoji komanda įrodė, kad tai – praeitis. Skambant finalinei rungtynių sirenai, o dar garsiau aidint sirgalių ovacijoms, švieslentėje švietė pirmąją Prienų-Birštono „Vytauto“ pergalę LKL čempionate įtvirtinantis rezultatas – 87:68.

Daugiausiai taškų (net 24) šiose rungtynėse surinko Prienų-Birštono „Vytauto“ krepšininkas Šarūnas Vasiliauskas. „Lietkabelio“ komandai daugiausiai taškų pelnė įmetė A. Valeika – 14.

Kitos LKL rungtynės – jau šį šeštadienį, spalio 3 d. 17.00 val. Prienų-Birštono „Vytautas“ Prienuose žais su Kauno „Žalgiriu“. Visi sirgaliai kviečiami palaikyti savo komandą ir į rungtynes rinktis anksčiau – 16.45 val. Rungtynės bus transliuojamos ir per televizijos kanalą „TV6“.

DSC_0928

galerija0906

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close