Vytenio bendrosios paramos logistikos bataliono ir JAV kariai treniravosi logistikos užduočių

Rugsėjo 21 – 25 d. Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytenio bendrosios paramos logistikos bataliono ir JAV Jungtinių Amerikos Valstijų 173-ios oro desanto brigados kariai Lietuvoje ir Latvijoje treniravosi bendrų veiksmų. Jų metu vertintas Vytenio bataliono Vidutiniųjų sunkvežimių būrio ir Dislokuojamojo priešakinio degalų aprūpinimo vieneto pasirengimas vykdyti užduotis – transportavimo, degalų pripildymo į karines transporto priemones, kt. Pratybų veiksmai apėmė teritorijas Marijampolėje, Kazlų Rūdoje, Panevėžyje, Latvijos mistelyje Adaži. Šiose pratybose Lietuvos ir JAV kariai treniravosi veikti kartu ir koordinuotai.
Nuo šių metų vasaros pradžios Vytenio batalione Marijampolėje dislokuoti rotacinių JAV pajėgų 173-ios oro desanto brigados Tiesioginės logistinės paramos kuopos kariai. Jie kartu su Vytenio bataliono kariais dalyvauja koviniame rengime: planuoja vykdyti logistinės paramos užduotis, koordinuoja bendrus veiksmus, dalyvauja pratybose.
Kiti JAV rotacinių pajėgų Lietuvoje 173-ios oro desanto brigados kariai taip pat dalyvauja koviniame rengime su kitų Lietuvos kariuomenės padalinių kariais ir yra dislokuoti Karaliaus Mindaugo husarų, J. Vitkaus inžinerijos batalionuose, kt.

KAM

2

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close