Birštono banginukas – ant 2 litų monetos

Gruodžio 4 d. Birštono savivaldybės merės pavaduotojas Juozas Aleksandravičius dalyvavo Lietuvos banko 2 litų kolekcinių apyvartinių monetų pristatyme, kuris vyko Vilniuje, Lietuvos banko Pinigų muziejuje. Šias monetas puošia Birštono, Druskininkų, Neringos ir Palangos – keturių Lietuvos kurortų – herbai.

Vitas Vasiliauskas, Lietuvos banko valdybos pirmininkas, pastebėjo, kad pirmą kartą išleistos 2 litų kolekcinės apyvartinės monetos, kuriose įamžinti seniausi Lietuvos kurortai. Pirmą kartą lietuviškų metalinių pinigų leidybos istorijoje panaudotas spalvinio spausdinimo būdas. Pirmą kartą monetos išleistos su spalvotais vaizdais.

Kolekcijoje akcentuojama kurortų, kaip patrauklių sveikatinimo, turizmo ir turiningo laisvalaikio vietų, svarba. Šios kolekcinės 2 Lt monetos padės skleisti informaciją apie keturis mūsų kurortus, nes Lietuvos banko išleidžiamos proginės monetos pasklinda po pasaulį.

Monetų pristatyme dalyvavo Druskininkų, Neringos bei Palangos merai ir monetų dailininkas Giedrius Paulauskis. Merai džiaugėsi Lietuvos banko iniciatyva pavaizduoti monetose istorinius kurortų herbus ir sakė, kad tai prisidės prie Lietuvos įvaizdžio strategijos, turizmo ir sveikatinimo politikos formavimo.

Birštono kurorto monetos averse yra pavaizduotas kurorto herbas banginis ir parašyta: „Birštonas 2012“, o reverse – Lietuvos Respublikos herbas Vytis.

Birštono savivaldybės merės pavaduotojas sakė, kad savivaldybė taip pat įsigijo tam tikrą kiekį monetų, o visų kurortų monetų kolekciją, ko gero, teks atiduoti į muziejų, kad lankytojai galėtų pasižiūrėti.

 

Informaciją parengė Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close