Feniksas su krepšinio kamuoliu po sparnu vėl kyla (GALERIJA)

Likus vos keletui dienų iki naujojo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) varžybų maratono, restorane „Seklytėlė“ iškilmingai pristatyta atgimusi Nemuno kilpų krašto krepšinio komanda.

Planuojama, kad nuo šio sezono net ketverius metus Prienų bei Birštono krašto gyventojus savo pergalėmis džiugins Prienų-Birštono krepšinio komanda „Vytautas“.

Ilgus metus Aurimo Bartuškos bei Virginijaus Šeškaus duetas vedė Prienų krašto krepšinio komandą į priekį. Keitėsi pavadinimai ir rėmėjai, keitėsi ir komandos pasiekti rezultatai. Prienai, desantininkų mokymo ir ūkininkų kraštas, krepšinio komandos vadovų ir krepšininkų dėka greitai atkreipė populiariausios Lietuvoje sporto šakos sirgalių dėmesį. Vos per kelis sezonus pasiektos ryškios pergalės privertė sudrebėti ir kitus Lietuvos krepšinio klubus.

Augantis komandos potencialas ne tik padėjo garsinti Prienų kraštą, bet ir surado visą būrį gerbėjų ir pasekėjų. Nuolat A. Bartuškos ir V. Šeškaus organizuojami jaunimo krepšinio mini čempionatai išpopuliarino šį žaidimą, ko gero, iki dar Prienų krašte neregėto masto. Beprotišką, sėkmės istoriją 2014 m. vainikavo antrą kartą iškovota Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurė, Baltijos krepšinio lygos (BBL) sidabro medaliai bei 4-oji vieta LKL varžybose bei Prienams suteiktas „laikinosios krepšinio sostinės“ titulas. Svaiginančias pergales krepšininkai pasitiko ne vieni – juos jau supo ir gausus būrys sirgalių, ir komandos pergalėmis užauginta naujoji Prienų krašto krepšinio karta.

Tų pačių metų sezono pabaiga į komandą atnešė tokių permainų, kurias dar ilgai skaudžiai prisimins ne vienas. Įvairiausi motyvai privertė komandos branduolį pasukti skirtingais keliais. Politiniai ir finansiniai motyvai greitai paveikė ir pačią komandą. Per metus pasikeitę du direktoriai, treneris bei kardinaliai pasikeitusi komandos sudėtis ištuštino ir krepšinio legendas bei pilnutėles tribūnas regėjusią sporto areną.

Nors ilgus metus komandos pamatus kūrę ir savo gyvenimą Prienų krašto krepšiniui paaukoję A. Bartuška bei V. Šeškus naujajai komandai linkėjo sėkmės, pastaroji nusprendė kuriam laikui pasitraukti. Dabartinis krepšinio komandos direktorius Adomas Kubilius, neslėpė – praėjęs sezonas nebuvo tas, apie kurį būtų galima daug kalbėti.

Tuometinis Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorius, dabartinis mero pavaduotojas, ypač aistringas krepšinio rėmėjas Algis Marcinkevičius pripažino, kad krepšinio likimas Prienų krašte priklauso ir nuo Savivaldybės tarybos. Ir šiuo klausimu reikia būti vieningiems.

A. Bartuška ir V. Šeškus daug laiko praleisdavo ne tik krepšinio varžybose ir treniruotėse, bet ir ieškodami komandos finansinių rėmėjų. Pasak A. Bartuškos, tai, ko gero, buvo vienas iš didžiausių ir sudėtingiausių darbų.

Jų duetui palikus komandą, viskas nugulė ant Savivaldybės pečių. Rodos, per sėkmingo sezono uždarymą Lietuvos krepšinio federacijos prezidento Arvydo Sabonio pasakyti žodžiai, jog savivaldybė turi ne tik prieš fotoobjektyvus pastovėti ranką uždėjus ant peties, bet ir padėti finansiškai, įrodė, kad tik įskilus pamatams pagaliau suprantama – ant jų stovi per didelis svoris. Tą patvirtino ir A. Marcinkevičius teigdamas, jog jis Prienų krepšinio ateitį mato trijų krepšiniui atsidavusių žmonių – A. Bartuškos, V. Šeškaus ir A. Kubiliaus – rankose.

 

Panašu, kad šie žodžiai, ištarti dar skaičiuojant paskutines nesėkmingų 2014–2015 m. sezono varžybų rezultatus, buvo pranašiški.

Rugsėjo 25 d., likus vos penkioms dienoms iki pirmųjų LKL varžybų, Birštono pakraštyje buvo pristatyta atsinaujinusi krepšinio komanda. Šįkart prie jos prisijungė ir didelis būrys svarbių rėmėjų. Naujoje jau dvi savivaldybes vienijančioje Prienų-Birštono „Vytauto“ ekipoje ir visa strategų trijulė – į klubą sugrįžęs bei naują komandą surinkęs V. Šeškus, savo darbą tęsiantis klubo direktorius A. Kubilius bei vėl dėmesį kraštui, kuriame kartu su Virginijumi, galima sakyti, sukūrė krepšinį, skirsiantis klubo garbės prezidentas A. Bartuška.

Naujame sezone nemažai pokyčių ir pačioje klubo valdyboje. Naujuoju klubo prezidentu tapo generalinio komandos rėmėjo „Birštono mineraliniai vandenys ir ko“ valdybos pirmininkas Norbertas Pranckus. Valdyba, atsiradus naujų rėmėjų, šiek tiek pasikeitė ir išsiplėtė. Dabar ją sudaro Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, AB „Volfas Engelman“ generalinis direktorius Marius Horbačauskas, dizaineris Lukas Raščiauskas, UAB „Rūdupis“ direktorius Romualdas Vasiliauskas, Prienų rajono savivaldybės tarybos narys Algirdas Kederys, klubo viceprezidentas – Artūras Rutkauskas, klubo garbės prezidentai Naglis Jaruševičius ir Aurimas Bartuška.

Prieš iškilmingą sezono atidarymą Prienų-Birštono „Vytauto“ komandos krepšininkai pasiruošimo sezonui metu dalyvavo kaimyninėje Latvijoje, Valmieroje, vykusiame turnyre „Ordo Cup“, kuriame iškovojo pirmąjį šio sezono trofėjų – antrosios vietos taurę ir sidabro medalius, bei „ONE TEAM CUP“ turnyre Prienuose, kur įveikę Panevėžio „Lietkabelį“, tačiau nusileidę keturioms itin pajėgioms komandoms iš kaimyninių šalių, iškovojo penktąją vietą. Sezono atidarymo iškilmėse „Ordo Cup“ medalius krepšininkams įteikė klubo prezidentas N. Pranckus.

Krepšininkus sveikino gausus būrys svečių bei krepšinio legenda Valdemaras Chomičius. Visus sveikino ir gausus būrys rėmėjų, kai kuriems iš jų teko galimybė įteikti krepšininkams naujus komandos marškinėlius su jų numeriais.

Šiuo metu klubą remia generaliniai rėmėjai: UAB „Birštono mineraliniai vandenys ir Ko“, UAB „Rūdupis”, Prienų rajono savivaldybė ir Birštono savivaldybė; didieji rėmėjai: UAB „Ekofrisa“, „Perlas“, AB „Volfas Engelman“ ir jų prekinis ženklas „Meister“, „Royal Spa Residence“, UAB „Solotransa“, sportotv.lt; rėmėjai: „Tonybet“, „Neodenta“, „Kermi“, „Rimsigna“, „ARX reklama“ ir „New Agency“.

Ilgai sirgalių laukti atgimstančios komandos pokyčiai, reikia tikėtis, jau greitai džiugins ne menkesnėmis pergalėmis kaip ir „auksiniais“ komandos laikais.

Naujoji komanda naujame sezone kausis jau pažįstamose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) bei Baltijos krepšinio lygos (BBL) varžybose. Pirmosios rungtynės jau trečiadienį, rugsėjo 30 d., 18.30 val., kai Prienų daugiafunciame sporto komplekse (arenoje) Prienų-Birštono „Vytautas“ susirungs su Panevėžio „Lietkabeliu“. Rungtynes bus galima stebėti ir interneto portaluose DELFI bei tv3.lt.

DSC_8970

galerija0906

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close