Turto apsauga rūpinasi tik ketvirtadalis lietuvių

Ne gyvybės draudimo bendrovės BTA ir „Spinter tyrimai“ atlikta gyventojų apklausa parodė, kad tik ketvirtadalis kraštiečių yra apsidraudę savo turtą. Tyrimo duomenimis, beveik pusei respondentų per dešimtmetį nors kartą teko nukentėti nuo užliejimo, gaisro ar vagystės.

„Kurdami savo svajonių būstus, žmonės investuoja daug laiko, pinigų ir rūpesčio, o visą jų įdirbį gali sugriauti viena nelaimė. Turto draudimas užtikrina, kad vandens, ugnies, vėjo ar kitų atsitikimų padaryti nuostoliai bus atlyginti. Šią naudą puikiai supranta Skandinavijos šalių gyventojai, nes nuosavybę yra apsisaugoję net 95 procentai gyventojų. Lietuvoje situacija kitokia. Tik 25 procentai apklaustųjų teigė pasirūpinę savo turto apsauga. Atlikto tyrimo rezultatai parodė, kad dažniausiai nuosavybę linkę draustis 36-erių ir vyresni gyventojai bei didžiausias pajamas gaunantys žmonės. Beveik pusė apklaustųjų teigė manantys, kad draudimas reikalingas, jei namuose yra vertingų daiktų ar nepasirūpinta kitomis apsaugos priemonėmis, trečdalis draudimą laiko būtinu bet kokiu atveju, o mažiau nei ketvirtadalis draudimą laiko nereikalingu“, – komentuoja ne gyvybės draudimo bendrovės BTA Prienų klientų aptarnavimo centro vadovas Audrius Banionis.

Žino, kad reikia, bet nesidraudžia

Dažniausiai pasitaikantys ir turtą gadinantys atsitikimai – vandentiekio avarijos daugiabučiuose. Tokio tipo žalas BTA registruoja kiekvieną dieną. Būsto užliejimo nuostoliai vidutiniškai siekia 350 eurų. Nors vidutinė žala nėra labai didelė, tačiau šio tipo žalos pasitaiko ypač dažnai. Statistika rodo, kad net 70 procentų atvejų žmonių būstus užpila kaimynai ir tik 30 procentų nelaimių įvyksta dėl pačių būsto savininkų nepriežiūros.Todėl svarbu ne tik apsidrausti savo turtą, bet ir pasirūpinti savo civilinės atsakomybės draudimu.

Priešingai nei užpylimai, gaisrai pasitaiko rečiau, tačiau jų nuostoliai nepalyginamai didesni. Įsiplieskusi ugnis neretai namus paverčia pelenais ir sunaikina turtą. Praėjusiais metais vidutinė gaisrų sukelta žala siekė 7 tūkst. 800 eurų. Šiemet Lietuvoje įvyko virš 6 tūkst. 600 gaisrų. Dažniausiai juos sukelia pačių žmonių neatsargus elgesys, netvarkingos elektros instaliacijos ar elektros prietaisų gedimai.

Gyventojų namų turtui nuostolių pridaro ir vagys. Vidutinė nuostolių suma svyruoja nuo 1000 iki1500 eurų. Vagys darosi vis atkaklesni, neretai vagystes planuoja iš anksto. Į namus įsliūkinę ilgapirščiai pirmiausia griebia mobiliuosius telefonus, kompiuterius, papuošalus, paskui neša brangią techniką, kailinius ir kitus vertingus daiktus. Įsilaužimo metu nusikaltėliai dažnai sugadina spyną ar išdaužia langą, tad nukentėjusieji patiria dar didesnę žalą.

Turto draudimu pasirūpinę gyventojai gali jaustis ramiai ir žinoti, kad atsitikus nelaimei nuostolius padengti bus lengviau. Šiuo metu BTA atstovybėse vyksta akcija, kviečiame apdrausti savo būstą ypač palankiomis sąlygomis. Taip pat specialiai šiai akcijai parengėme turto draudimo pasiūlymus, kurie užtikrins dar platesnes Jūsų būsto apsaugas. Klientams, kurie pasirinko „Apsauga Plius“ ir „Apsauga Maximum“ draudimo pasiūlymus tik šios akcijos metu dovanosime paslaugą „Pagalba namuose“ metams. Sugedus spynai, išdužus stiklui ar trūkus vamzdžiui nebereikės ieškoti meistrų telefonų, nes pagalbą Jums suteiks BTA specialistai 7 dienas per savaitę ir 24 val. per parą. Daugiau informacijos www.bta.lt

DSC_5228

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close