Veiverius ir Viurcburgą sujungė angelas

Rugpjūčio 31-oji Veiveriams netikėtai tapo pirma gražios pažinties ir, tikimės, ilgo ir gražaus bendradarbiavimo diena. Nors laiškai, pilni susidomėjimo ir klausimų, jau porą mėnesių skraidė tarp Veiverių ir Viurzburgo (Vokietija), svečiai atvyko tik paskutinę vasaros dieną.

Kaip sakė ponia Doris Jager-Herleth, Veiverius ir Viurcburgą sujungė angelas. O tikriau, du vienodi angelai, pastatyti kunigaikščio Sviatopolko Mirskio savo mylimai žmonai Liudvikai. Angelo skulptūra, kuriai, pasakojama, pozavusi pati kunigaikštienė, Veiveriuose pastatyta kaip padėka šiai nuostabiai moteriai, finansavusiai paveikslus, puošiančius Veiverių bažnyčią, pastatytą jos tėvų Godlevskių. Kita angelo skulptūra yra Vokietijoje, kur ponia Mirska mirė nuo sunkios ligos. Gerbiamas Veiverių parapijos kunigas Kęstutis, tvarkydamas bažnyčią, prieš metus buvo atidengęs kriptą, kur lig šiol ilsisi abiejų Mirskų palaikai. Ponia Doris, lydėdama turistus po gražias Viurzbergo kapines, pasakoja apie aukščiausią jų angelą, pastatytą meilei. Šis angelas yra aprašytas knygoje „ Viurzburgo paslaptys“, pasakojančioje apie 50 Viurzburgo paslapčių. Domėdamasi istorija, ji atrado dar vieną tokį pat angelą Veiveriuose ir panūdo sužinoti ryšį tarp jų. Lydima savo bendradarbės Loretos Tietze šeimos, ji su didžiuliu smalsumu lankėsi Veiveriuose. Ją stebino susirinkusių domėjimasis istorija ir vokiečių kalbos mokėjimas. O mes džiaugėmės, kad galime atversti vis naujus istorijos puslapius ir pažinti savo kraštą svečių akimis. Dar liko daug klausimų apie du angelus, tiesiančius tiltus tarp Viurzburgo ir Veiverių, tačiau prasidėjusi draugystė, tikimės, padės rasti atsakymus, juk angelai gali daug. Apie žinias ir nuorodas svečiai ir mes esame dėkingi mokytojai S. Tamošaitienei ir klebonui K. Skučui. O naujos idėjos padės istorijos mokytojai L. Mikušauskienei istorijos pamokas padaryti dar įdomesnėmis.

Daiva Venclovienė

101_3189

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close