Istorija – tai ne vien balta ar juoda juostelė laiko skalėje

Rugsėjį startavę mokslo metai įgauna pagreitį ir ugdymo procesas pamažu stoja į įprastas arba naujas vėžes. Mokyklos planuoja veiklas, dėliojasi ugdymo(si) prioritetus, ieško efektyvių ir įdomių metodų mokinių motyvacijai kelti, bendradarbiavimui tarp socialinių partnerių stiprinti.

 

Rugsėjo 10 dieną Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti kartu su Kauno IX forto muziejumi organizavo seminarą-edukacinę pamoką ,,Kauno IX forto istorijos vieta istorinės atminties suvokime“. Seminare dalyvavo Lietuvos tolerancijos centrų atstovai, mokyklų vadovai, istorijos, kalbų, dorinio ugdymo mokytojai. Tarptautinės komisijos vykdomasis direktorius Ronaldas Račinskas pristatė ,,balta-juoda“ spalvų politiką istorinės atminties vertinime. Seminaro dalyviams tikrai rūpėjo, kaip surasti objektyvius kriterijus vienai ar kitai asmenybei įvertinti, kaip skaudžius faktus teisingai pateikti mokiniams. Istorikas dr.Alfredas Rukšėnas pateikė jau žinomų ir naujų faktų apie masines žudynes Kauno IX forte 1941 metų vasarą ir rudenį. Mokytojai praktikai iš Alytaus A.Ramanausko-Vanago ir Kauno A. Lukšos gimnazijų dalinosi patirtimi, kaip Holokausto temą atskleisti įvairių dalykų pamokose. Pati įdomiausia ir aktyviausia buvo edukacinė seminaro dalis, kurios metu IX forto darbuotojai pristatė naujas edukacines programas, siūlomas šiais mokslo metais mokiniams. Džiaugiamės, kad galėjome pateikti savo pastebėjimus, pasiūlymus, išsakyti pastabas ir pageidavimus dėl siūlomų edukacinių užsiėmimų naudingumo ir informatyvumo. Balbieriškio pagrindinės mokyklos Tolerancijos ugdymo centro atstovai aptarė bendradarbiavimo galimybes organizuojant edukacinius užsiėmimus ir teikiant konsultacinę, informacinę pagalbą projektinėje veikloje.

Dėkojame seminaro organizatorei Švietimo programų koordinatorei Ingridai Vilkienei ir muziejaus direktorei Jūratei Zakaitei už suteiktą progą susitikti, pamatyti, pasitarti ir ieškoti naujų kelių į žinių pasaulį ir mokinių širdis.

  Tolerancijos ugdymo centro koordinatorė Reda Valančienė

2

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close