„Lietuvos ponia 2012“ išrinkta Prienuose

Penktajame žaviausios Lietuvos moters konkurse „Lietuvos ponia 2012“ nugalėjo trisdešimtmetė keturių vaikų mama Erika Vasiliauskienė iš Piliuonos (Kauno r.). Lapkričio 30 d. Prienų kultūros ir laisvalaikio centre dėl šio titulo varžėsi 12 žavių ponių iš Jonavos, Piliuonos, Raseinių, Prienų ir Kauno.

Prieš konkursą jos keletą dienų repetavo kultūros ir laisvalaikio centro scenoje, mokėsi sinchroniškai vaikščioti ir pratinosi nugalėti jaudulį.

Per repeticiją pakalbinta kon­kur­są or­ga­ni­zuo­jan­čios vie­šo­sios įstai­gos „Bal­to­ji pe­lė­da“ projekto vadovė Kristina Šermukšnytė-Boguslauskienė teigė, jog šis projektas yra daugiau socialinis, nes ne vien grožimasi moters išvaizda, bet kreipiamas dėmesys į profesiją, išsilavinimą ir talentą. Konkursantėms keliami reikalavimai: pilna šeima, išsilavinimas ir profesinė siekiamybė.

– Siekiame konkursą išvesti į periferiją. Norėjome, kad tokie renginiai ateitų ir į mažus miestelius. Tai galima pavadinti sėkmingų kūrybinių industrijų metodu, kuris jau yra taikoma kaimyninėje Lenkijoje. Centras, mūsų nuomone, turi eiti į periferiją. Maži miesteliai stokoja dėmesio, bruzdesio. Pirmą kartą pasirinkome Prienus, nes jie yra labai patogioje geografinėje vietoje, – sakė konkurso projekto vadovė.

Anot konkurso organizatorių, šis konkursas kitoks ir dėl moterų amžiaus (vyriausiai dalyvei yra 46 metai, jauniausiai – 26 metai), ir dėl šeimų gausumo (dvi moterys yra keturių vaikų, dvi – trijų vaikų mamos). Be to, jos labai įvairių profesijų atstovės – nuo ginekologės, parapsichologės iki informatikos mokytojos.

– Norime parodyti, kad moteris yra žavi – nesvarbu, kokią specialybę turėdama. Tarp moterų yra ir viena močiutė, bet tikrai ne 46-erių metų, – patikino K. Šermukšnytė-Boguslauskienė.

 

Jubiliejinio konkurso tema – „Aš esu moteris“

Simboliška, kad konkurso dalyves bei žiūrovus šokiu pasveikino moteris – 2010 metų „Lietuvos ponia“ birštonietė Ilona Aksenavičienė su vyru Džordanu, Prienų KLC direktoriumi.

Ponios konkurse atskleidė moteriškumo paslaptis, pristatė drabužių, kailinių kolekcijas, demonstravo savo talentus, finaliniame pasirodyme šoko valsą su profesionaliais šokėjais. Konkursą žaismingai ir šmaikščiai vedė aktorė Nijolė Narmontaitė, konkursančių pasirodymus vertino autoritetinga 11 narių komisija, vadovaujama šokėjo Gintaro Svistunavičiaus.

Kaip prisipažino vienas iš komisijos narių, išrinkti nugalėtoją ir nominantes šiemet buvo kaip niekada sudėtinga. Visos moterys žavios, talentingos ir vertos titulų. Tačiau daugelio publikos atstovų ir komisijos nuomonės sutapo – „Lietuvos ponia 2012“ tituluota Erika Vasiliauskienė. Konkursą vedusiai N. Narmontaitei ji prisipažino prieš keliolika metų tame pačiame Prienų kultūros centre dalyvavusi moksleivių konkurse, kuriame prisistatydama užmiršo savo vardą. Šis kartas jaunatviškai atrodančiai keturių vaikų mamai buvo sėkmingesnis – ji ne tik laisvai jautėsi scenoje, demonstravo puikią iškalbą, bet ir talentų konkurse puikiai sušoko šokį pagal „Eurovizijos“ nugalėtojos švedės Loreen dainą „Euphoria“. Žavioji buhalterė augina trynukes Redą, Enriką ir Luknę bei sūnų Adą. Jos gyvenimo credo – „Rasti akimirką pasidžiaugti gyvenimu“. Laureatei prabangų koljė uždėjo 2011 metų „Lietuvos ponia“ Indrė Baltrušaitienė.

„Publikos ponia“ tapo du vaikus – 18 metų dukrą Robertą ir 9 metų sūnų Mindaugą – auginanti gydytoja akušerė-ginekologė Jolita Lukošiūnienė. Talentų  konkurse ji grojo romantišką kūrinį fortepijonu „Upė teka tavyje“.

Dešimt metų Prienų ligoninėje išdirbusi J. Lukošiūnienė jau keletą metų dirba šeimos klinikoje „MediCA“ Prienuose, todėl gyvena tarp Prienų ir Kauno, nors, kaip pati sako, didžiąją dalį laiko praleidžia šiame miestelyje. Per repeticiją Jolita pasakojo, kad dalyvauti žaviausios Lietuvos moters rinkimuose niekada neturėjusi minties, tačiau šiemet paskatino draugės, palaikė šeima. „Visos moterys labai draugiškos, geranoriškos – šauni kompanija. Aš labai patenkinta: daug atradau, sužinojau, pajutau. Tai vertinga patirtis. Siūlau kiekvienai moteriai išdrįsti. Ir linkiu pasitikėti savimi, juk esi Moteris“, – sakė Jolita. Po konkurso nominantę skubėjo pasveikinti ne tik artimieji, bet ir kolegos, prieniečiai, kurie už ją labai sirgo.

„Kauno dienos“ prizą laimėjo konkursinės patirties jau turinti kaunietė, keturių sūnų mama Rita Kybartienė, prieš aštuonerius metus dalyvavusi „Kauno ponios“ rinkimuose. Moteris dirba dailės ir technologijų mokytoja, o talentų konkurse jos darbą – nupintą paveikslą išnešė sūnūs.

„Talentų ponios“ titulą laimėjo Inga Vackonytė-Kilmanienė. Ji prizą pelnė už dainavimą. Dar vieną – simpatijų – prizą šiai moteriai skyrė konkurso globėja, 2011 metų „Lietuvos ponia“ nominacijos „Publikos ponia“ laimėtoja, Prienų notarė Rasa Dereškevičienė, pastebėjusi, jog šios moters karūnoje spindi ne tik grožis, drąsa, talentas, bet ir trys patys didžiausi deimantai – trys aukštojo mokslo diplomai.

„Foto ponia“ paskelbta Aistė Fominaitė, grupės „Glaam“, su kuria ji pasirodė talentų konkurse, vadovė.

„Ponios elegancijos“ titulas atiteko stilistei Jurgitai Jankauskaitei.

Vakaro svečius linksmino Kauno diksilendas „BixXband“ ir Kauno valstybinio muzikinio teatro solistas bei komisijos narys R. Barauskas.

 

Roma Sinkevičiūtė

O. Valkauskienės nuotrauka

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close