Užuguosčio mokykloje vėl skamba vaikų balsai

Rugsėjo 11 dieną startavo Prienų rajono Užuguosčio kaimo bendruomenės „Užuguostis“ projektas „Sveikam kūne – sveika siela“. Šiuo projektu siekiama sudaryti sąlygas Užuguosčio kaimo ir aplinkinių vietovių bendruomenių nariams tapti fiziškai aktyvesniems, sveikesniems bei saugesniems, skatinant bendruomeniškumą, ypatingą dėmesį skiriant vaikų ir jaunimo užimtumui laisvalaikiu.

 

Uždarius Užuguosčio pagrindinę mokyklą, kaime neliko masiškesnių renginių, užimtumo. Bendruomenės iniciatyva vėl atgaivinta mokyklos sporto salė, kuri pritaikyta rengti krepšinio, tinklinio varžybas, treniruotis ir sportuoti. Joje noriai sportuoja vietos jaunimas. Tačiau užsiėmimų, skirtų bendram fizinio aktyvumo didinimui bei įvairesnės sportinės veiklos skatinimui, nėra. Todėl bendruomenės nario, verslininko Gintauto Sodaičio iniciatyva buvo parengtas šis projektas, iš Kūno kultūros ir sporto departamento gautos lėšos.

Prieš pirmąjį užsiėmimą G. Sodaitis Stakliškių gimnazijoje surengė paskaitą-seminarą „Būk saugus savo aplinkoje“. Paskaitą skaitė KRAV MAGA HAIM ZUT ir Gracie Barra Vilnius instruktorius Vaidas Jokubauskas. Vaikai ne tik įdėmiai klausėsi jiems visiškai naujų dalykų, bet ir aktyviai klausinėjo, domėjosi. Visi labai norėjo, kad tokius užsiėmimus galėtų lankyti ir mokykloje. Gintautas ir Vaidas visus norinčius ir besidominčius pakvietė į nemokamus užsiėmimus Užuguosčio sporto salėje.

Vakarėjant seniai pamirštos mokyklos prieigose jau būriavosi jaunimas, vieni atvažiavo dviračiais, kitus, iš tolimesnių kampelių, atvežė tėveliai, treti, vietiniai, atėjo pėsti. Susirinko per dvidešimt įvairaus amžiaus vaikų ir jaunimo. Toks gausus būrys susirinkusiųjų parodė, kad jaunimas labai reikia sportinio užimtumo ir aktyvaus laisvalaikio. Be to, projektas yra orientuotas į dvigubą rezultatą: fizinio aktyvumo ir sveikatinimo didinimą kartu su patyčių mokykloje bei gatvėje ir smurto artimoje aplinkoje prevencija, didinant dalyvių gebėjimą išvengti, kontroliuoti arba apsiginti konfliktinėse situacijose.

„Pats aktyviai sportuoju ir esu dviejų vaikų tėtis, todėl man labai svarbu, ką veikia ir kuo užsiima mūsų vaikai laisvalaikiu, kuo domisi, kas jiems įdomu. Ne paslaptis, kad miestuose vaikai turi didesnes pasirinkimo galimybes, nors jos tikrai nėra pakankamos. Tačiau kaimo vaikams ir tai sunkiai pasiekiama. Todėl ir ėmiausi šios veiklos. Projekto lėšos labiau simbolinės – jų pakaks tik geram startui, nes tokio lygio instruktoriaus užsiėmimai net ir vilniečiams yra prabanga, todėl šią iniciatyvą tęsiu savo asmeniniu indėliu. Juk vaikai – mūsų ateitis“, – pakalbintas šypsojosi Gintautas ir džiaugėsi tokiu būriu susirinkusiųjų. Jis taip pat pabrėžė įvairiapusę šių užsiėmimų naudą, nes jų metu dalyviai įgaus ne tik pradinį fizinį, bet ir psichologinį pasirengimą, išmoks drausmės, susitvardymo, pagarbos, ugdysis sveikos gyvensenos įpročius, įgaus pasitikėjimo savimi.

Bendruomenės pirmininkė Danutė Sodaitienė neslėpė susijaudinimo, kad jos taip saugoma ir branginama buvusios mokyklos sporto salė vėl prisipildė vaikų balsų ir tapo gyva. Ji dėkojo Prienų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojai Rimai Zablackienei už nuolatinę paramą ir dėmesį bendruomenės veiklai.

Verta pastebėti, kad pirmąjį projekto užsiėmimą stebėjo savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja R. Zablackienė ir savivaldybės tarybos narys Audrius Banionis.

Po pirmosios treniruotės visi dalyviai skirstėsi įraudusiais veidais ir spindinčiomis akimis, ryžtingai nusiteikę kiekvieną penktadienį aktyviai lankyti užsiėmimus. Į klausimą „Ar patiko?“ atsakymas buvo vienas – „Labai“.

Bendruomenės „Užuguostis“ informacija

 20150911_184635

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close