Seimas priėmė rezoliuciją dėl MMA didinimo iki 437 eurų

Seimas, priėmė rezoliuciją „Dėl minimalios mėnesinės algos padidinimo iki 437 eurų“ (projektas Nr. XIIP-3158). Dokumente pažymima, kad pagal Europos Komisijos (EK) 2015 m. vasario 26 d. vertinimą, gyventojų, kuriems gresia skurdas arba socialinė atskirtis, skaičius išlieka didelis, nors šalies Vyriausybės socialinės politikos prerogatyva yra apsaugoti arba palengvinti gyventojų, patiriančius socialinę riziką, padėtį, kad  dirbantis  žmogus neatsidurtų ties skurdo rizikos riba.  Skurdo  grėsmė kyla daugiau kaip 30 procentų Lietuvos gyventojų, taigi rezultatai šiuo atžvilgiu yra vieni iš prasčiausių ES.

Taip pat atkreipiamas dėmesys į tai, kad, EK nuomone, 2014 m. skirtų Tarybos rekomendacijų Lietuva neįgyvendino, skurdo mažinime pažangos nepadarė. Priemonės, kurių buvo imtasi, nepakankamos, kad būtų galima išspręsti padidėjusios gyventojų, kuriems gresia skurdas, dalies mažinimo klausimą.

Priimta rezoliucija Seimas, įvertindamas, kad 2014 m. spalio mėn. 300 EUR ir mažesnį bruto darbo užmokestį gavusių darbuotojų skaičius, šalies ūkyje, įskaitant individualiųjų įmonių darbuotojus, sudarė 211,4 tūkst. (19,4 proc.), o 9,1 procento dirbančiųjų gyvena žemiau skurdo ribos, kad Vyriausybės programos pagrindinis siekis – eiti gerovės valstybės kūrimo keliu, kad Lietuvos žmonės jaustųsi orūs, saugūs ir laimingi, per lėtai įgyvendinamas, siūlo Vyriausybei iki 2016 metų liepos 1d. padidinti minimalią mėnesinę algą iki 437 eurų  per mėnesį.

Rezoliucija priimta už balsavus 50, prieš – 7, susilaikius 37 Seimo nariui.

LRS

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close