Šventės dvasia atkeliavo ir į Birštoną

Šeštadienio vakarą birštoniečiai ir miesto svečiai rinkosi į J. Basanavičiaus aikštę, kurioje smagiai grojo muzika ir iškilmingo įžiebimo laukė gražuolė kalėdinė eglė.

Šventinę nuotaiką kūrė prie miško trobelės ir tarp žmonių besisukinėjantys miško žvėreliai: lapės, kiškai, ežiai, vilkas bei iš kažkur atsiradęs didžiulis baltas senis besmegenis.

Prasidėjus renginiui, visus susirinkusiuosius, didelius ir mažus, sveikino Kauno „Teatriuko“ kolektyvas, smagiai dainuodamas ir vaidindamas žvėrelių gyvenimą.

Linksmintis buvo nelabai smagu, nes nedegė lempelės ant šventės simbolio – eglės. Tad savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė buvo pakviesta įžiebti eglę.

Sveikindama susirinkusiuosius, merė sakė, kad baigiantis metams apmąstome nuveiktus darbus, kuriame planus gražesnei ateičiai, o artėjant didžiausioms metų šventėms – šv. Kalėdoms ir Naujiesiems metams, vieni kitiems linkime laimės ir sveikatos. Tuo labiau, kad 2013 m. paskelbti Sveikatingumo metais.

 N. Dirginčienė visiems birštoniečiams, savivaldybės bendruomenėms ir svečiams linkėjo sveikatos, dvasinės ramybės, gerumo bei atjautos vieni kitiems ir sulaukti Kalėdų stebuklo.

Įžiebus eglę iš tikrųjų buvo smagu: vaikai galėjo deginti šaltas ugneles, įsigyti įvairių šventinių atributų, karnavalinių kaukių, proginių saldumynų. Aikštės pakraštyje visuomeninių organizacijų atstovai su savanoriais visus vaišino karšta arbata, kava ir saldumynais. Už tokį jų gerumą atvykęs Kalėdų Senis kartu su mere atnešė dovanų.

Šventinį vakarą, kuriuo parsidėjo kalėdinių renginių maratonas, vainikavo nuostabūs fejerverkai, skelbiantys, kad jau labai laukiame Didžiojo kalėdinio stebuklo.

Ateinantį penktadienį Birštono bendruomenės Carito namuose bus uždegta pirmoji Advento žvakė, o vakare kultūros centre koncertuos M.K. Čiurlionio kvartetas ir jaunimo grupė „Color Jazz“. Šeštadienį svečiuosis Line dance Fiesta „Birštono žiema“. Gruodžio 12 d. birštoniečiai kviečiami į muzikos ir prozos vakarą su Juozu Erlicku, o 15 d. Birštone vyks nuotaikingas festivalis „Atvažiuoja Kalėdos“. Paskutinis metų mėnuo pasibaigs tradiciniais šventiniais renginiais, senųjų metų palydomis ir Naujųjų sutikimu.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close