M. K. Čiurlionio 140-jų gimimo metinių išvakarėse – VII Tarptautinio Čiurlionio konkurso finalas

Vėlų penktadienio vakarą vargonininkų ir pianistų žiuri komisijos paskelbė dvylika laimingųjų, patekusių į VII Tarptautinio M. K. Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkurso finalą. Paskutiniajame konkurso etape Šv. Kazimiero bažnyčioje pasirodys vargonininkai Markus Kaufmann (Vokietija), Mateusz Rzewuski (Lenkija), Ioanna Solomonidou (Graikija), Soyon Park (Pietų Korėja) ir du Lietuvos atstovai – Mona Roždestvenskytė ir Rimvydas Mitkus.

Pianistų kategorijoje finalą pasiekė trys lietuvių pianistai – Motiejus Bazaras, Joris Sodeika ir Robertas Lozinskis bei Rusijos atstovė Daria Parkhomenko, prancūzas Guillaume Durand ir Šveicariją atstovaujantis Jean Selim Abdelmoula. Rugsėjo 20 ir 21 dienomis Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje pianistai atliks koncertus fortepijonui ir orkestrui. Dalyviams talkins Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, kuriam diriguos Modestas Barkauskas. Finalinių perklausų metu skambės S. Rachmaninovo, S. Prokofievo ir L. van Bethooveno koncertai fortepijonui.

„Konkursų metu neretai susiklosto įdomi situacija, kuomet į finalą patenka atlikėjai, grojantys tuos pačius koncertus. Taip publikai ir žiuri komisijai tenka per vieną vakarą išklausyti tris ar daugiau to paties kūrinio interpretacijas. Šį kartą finalo programa „sukrito“ taip, kad pianistai atliks po du tuos pačius S. Rachmaninovo ir S. Prokofievo koncertus, tačiau jie skambės skirtingomis perklausų dienomis“ –pianistų finalo programą komentavo konkurso organizatoriai.

Pirmą kartą konkurso istorijoje įsteigtas Publikos simpatijos prizas, kurio nugalėtojai pianistai gaus kvietimą surengti koncertus Lietuvos koncertų salėse. Pianistų Publikos simpatijos prizą įsteigė Klaipėdos koncertų salė bei viešoji įstaiga „Naujoji muzikų karta“ kartu su Gariūnų verslo parko kūrybine grupe. Vargonininkų prizo steigėjai – Lietuvos muzikų sąjunga ir „Natų knygynas“. Už labiausiai patikusį atlikėją publika galės balsuoti internetu, konkurso portale ciurlionis.link

Iškilmingas VII Tarptautinio M. K. Čiurlionio konkurso laureatų apdovanojimas ir pianistų koncertas vyks rugsėjo 22 d. Nacionalinėje filharmonijoje. Šią dieną Lietuva minės ir 140-sias žymiojo tautos menininko M. K. Čiurlionio gimimo metines.

Vargonininkų laureatų koncertas vyks rugsėjo 23 d. Šv. Kazimiero bažnyčioje.

Daugiau informacijos – ciurlionis.link

 MKCiurlionio konkursas_vargonai

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close