Prasidėjo nacionalinis mokinių konkursas „Praeities stiprybė – dabarčiai“

Šiandien, rugsėjo 18 d. Vilniaus universiteto Mikalojaus Daukšos (Istorijos fakulteto) kiemelyje paskelbta nacionalinio konkurso mokiniams „Praeities stiprybė – dabarčiai“ pradžia. Projekto iniciatoriai ir globėjai simboliškai pasirašė ant konkurso plakato ir perdavė jį Lietuvos istorijos mokytojų asociacijos tarybos pirmininkei, mokytojai ekspertei Žanetai Vaškevičienei saugoti.
„Šio projekto dėka pačioje artimiausioje gyvenamoje aplinkoje galima prisiliesti prie Laisvės istorijos pėdsakų, ne tik juos atrasti, bet ir iššiftruoti bei kūrybiškai papasakoti tą atrastą istoriją. Todėl kiekvienas dalyvio projektas – tarsi nedidelė istorijos studija. Tai labai aktualus konkursas, nes dar nesame per daug nutolę nuo istorijos, kurios dalis esame mes patys, mūsų tėvai ir seneliai“, – kalbėjo VU Istorijos fakulteto dekanas prof. Dr. Rimvydas Petrauskas.
„Šiuolaikinė kariuomenė semiasi stiprybės iš istorijos. Šio konkurso dėka jaunimas galės papildyti istoriją ir atsiremti į atrastus faktus kurdami savo ateitį“ – sakė krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.
„Konkurso žanrą apibūdinčiau kaip istorijų miniatiūras. Tokių istorijų savo aplinkoje atrasti gali kiekvienas iš mūsų. Tikiu, kad konkursas padės ugdyti dėmesį smulkmenoms, kartu padėdamas atsikratyti istorijos supratimo klišių“ – teigė konkurso atstovas, Lietuvos kariuomenės ambasadorius, žurnalistas, keliautojas, Lietuvos šaulių sąjungos narys Vytaras Radzevičius.
https://youtu.be/IaRIu4WnvKw V. Radzevičius
https://youtu.be/2Z1s_7H650Y dr. N. Černiauskas
https://youtu.be/RhZuyC6mBN4 Renginys
Vaizdo medžiaga Luko Kalvaičio
Nuotraukos Alfredo Pliadžio
Konkurso svetainė: http://www.if.vu.lt/praeities-stiprybe-dabarciai

pazink

KAM

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close