Kelių priežiūros seminaras Prienų r. savivaldybėje

Rugsėjo 17 dieną Prienų r. savivaldybė kartu su ir Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos (toliau – Kelių direkcija) organizavo pasitarimą-seminarą apie vietinių kelių priežiūrą. Šiame pasitarime dalyvavo abiejų institucijų specialistai, seniūnai. Taip pat buvo pakviesti Vilkaviškio r. ir Kalvarijos savivaldybių atstovai bei rangovai, atliekantys Prienų rajono savivaldybės seniūnijų kelių (gatvių) priežiūrą.

Visus pasitarimo-saminaro dalyvius pasveikino ir apie kelių priežiūros svarbą pakalbėjo Prienų r. savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas. Jis akcentavo, kad geriau padaryti mažiau darbų, bet kokybiškai – tada nereikės to paties darbo daryti kelis kartus. Kelių direkcijos Vietinių kelių skyriaus vedėjas Stanislovas Stančikas pabrėžė, kad svarbiausia tvarkant žvyruotą kelią yra ne užpilti duobę, bet padaryti taip, kad duobės nebūtų.

Apie vietinės reikšmės kelių (gatvių) su žvyro danga būklę, reikalavimus kelio sankasoms ir jų formavimą bei kelio tvarkymą minimaliomis sąnaudomis kalbėjo UAB „Kelvista“ Projektavimo skyriaus vadovas Stasys Talačka. Jis taip pat paaiškino, kokius reikalavimus reikia kelti rangovams, kurie atlieka savivaldybės vietinės reikšmės kelių (gatvių) priežiūrą.

Po teorinės dalies pasitarimo-seminaro dalyviai pirmiausia vyko į Prienų r. Ašmintos seniūniją, kur buvo įvertinta parinkto žvyrkelio būklė, aptarta, kokius darbus reikėtų atlikti. Prie keliuko jau laukė „Kauno regiono kelių“ Prienų kelių tarnybos greideris, kuris ir pradėjo tvarkyti kelią. O kol vyko darbai, seminaro dalyviai aplankė Jiezno bei Stakliškių seniūnijas. Vertindami kelių būklę, seniūnai, kelininkai, specialistai ir rangovai ginčijosi, ką reikėtų daryti – ar reikia sudaryti sankasą, ar būtinas vandens nuvedimas, kaip atlikti pralaidų priežiūrą, nuspręsti ar būtinas jų išvalymas, kuriuos krūmus ir medžius šalinti, kuriuos užteks tik apgenėti. Paskui visi seminaro dalyviai vyko į pakartotinę kelių apžiūrą po atliktų priežiūros darbų.

Diskusijos buvo karštos, nuomonių įvairiausių. Kelių priežiūros specialistai išsakė savo pastabas ir patarimus, seniūnai vardijo pagrindines problemas ir sakė, kad gyvenime teorija dažnai skiriasi nuo praktikos, o rangovai irgi turėjo savų pasiūlymų bei pasiteisinimų.

Tokio tipo pasitarimas-seminaras Prienų r. savivaldybėje vyko pirmą kartą. Ir Kelių direkcijos, ir savivaldybių atstovai pasidžiaugė darbingu seminaru, kurio metu patirtimi dalinosi ir teoretikai, ir praktikai. Tikimasi, kad šis pasitarimas pagerins vietinės reikšmės kelių (gatvių) priežiūros procesų valdymą, padės tinkamai defektuoti kelius su žvyro danga.

DSC_0722m

Prienų r. savivaldybės informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close