Pluoštinių kanapių produktų tiekėjai privalo žinoti

Suintensyvėjus pluoštinių kanapių produktų prekybai turgavietėse, Valstybinė augalininkystės tarnyba prie Žemės ūkio ministerijos (VAT) primena, kad vadovaujantis Pluoštinių kanapių auginimo priežiūros ir tiekimo rinkai kontrolės tvarkos aprašu, pluoštinių kanapių produktus tiekti rinkai gali tik tie ūkio subjektai, kurie įtraukti į Pluoštinių kanapių produktų tiekėjų sąrašą.

Pažymėtina, kad įtraukimas į sąrašą yra nemokamas – reikia tik pateikti Prašymą įtraukti į Pluoštinių kanapių produktų tiekėjų sąrašą. Pluoštinių kanapių produktų tiekėjai turi pildyti tiekiamų rinkai pluoštinių kanapių produktų registracijos žurnalą ir turėti dokumentus, patvirtinančius, kad pluoštinių kanapių produktai gauti iš kanapių veislių, kuriose tetrahidrokanabinolio (THC) kiekis neviršija 0,2 proc. Lietuvoje pažyma apie pluoštinių kanapių mėginyje nustatytą THC kiekį išduodama pluoštinių kanapių augintojui. Todėl tiekėjams, kurie tik perparduoda Lietuvoje paruoštus pluoštinių kanapių produktus, rekomenduotina prašyti pažymos kopijos (kartu su pirkimo faktą patvirtinančiais dokumentais) iš pluoštinių kanapių augintojų.

VAT informuoja, kad specialistai, vykdydami pluoštinių kanapių produktų kontrolę sandėliavimo, perdirbimo, didmeninės ir mažmeninės prekybos vietose, tikrins lydimuosius dokumentus ir registracijos žurnalus. VAT specialistai šiais metais jau paėmė 269 mėginius iš pluoštinių kanapių pasėlių, iš kurių 176 mėginys jau ištirtas Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje. Visuose ištirtuose mėginiuose THC kiekis neviršijo 0,2 proc.

VAT

VAT logotipas

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close